Veri Merkezi Yönetim Yazılımı Nedir?

Teknotel Veri Merkezi Yönetim Yazılımı Nedir?

Veri merkezleri tüm kamu ve özel kuruluşlara ait çok sayıda verinin depolandığı, verilerin yönetildiği ve erişime sunulduğu yerlerdir. Bu işlemlerin düzenli yapılabilmesi için veri merkezi yönetim yazılımları geliştirilmektedir. Veri merkezlerinin geliştirilmesi ve entegrasyonunu gerçekleştiren kurumlar yazılım sistemlerinde belirli bir standart oluşturmaya ve uygulama kolaylığı sağlamaya çalışmaktadırlar. Yönetim yazılımları test edilerek çözümler oluşturmaya, çözümler için çeşitli şablonlar ve tasarımlar ile entegrasyonunu sağlamaktadır.

Entegrasyon Kitleri

Veri merkezlerinin daha verimli kullanılabilmesi için geliştirilen yazılım entegrasyon kitlerinin çeşitli faydaları vardır. Bu faydaları şu şekilde sıralayabiliriz. Kolaylık ve yönetilebilirlik faydaları vardır. Kolaylık faydası kapsamında, kapsamlı varlık kütüphanesinin oluşturulması ile grafik, belge, şablon ve tüm entegrasyon kurulum araçları kütüphane kullanılarak daha düşük maliyete kullanılabilmektedir. Standart tasarım ve kurulum faydası ile sistemin daha basitleştirilerek standart duruma getirilmesi sağlanmış olur. Yönetilebilirlik faydaları olarak çeşitli yönetim yazılımları sistemlerinin entegre yazılım sistemleri ile birlikte nasıl kullanılabileceği ve bu sistemden en yüksek faydanın sağlanmasını ortaya koymaktadır.

Yazılım Tabanlı Veri Merkezi

Veri merkezlerinin oluşturulması için çeşitli kaynakların oluşturulması gerekir. Yazılım tabanlı veri merkezini ortaya çıkaran kaynaklar, sunucu kaynakları, depolama kaynakları ve ağ kaynaklarıdır. Sunucu kaynakları, veri merkezinin kullanılabilmesi için fiziksel kaynaklara ihtiyaç duyulur ve bu ihtiyaçlar için oluşturulan kaynaklardır. Depolama kaynakları, sanal depolama bölümlerini oluşturmaktadır. Verilerin yedeklenmesi ve anlık görüntülenmesi için gerekli olan sanal disklerin oluşturulmasını sağlar. Ağ kaynakları ise depolanan verilere erişimin sağlanması için kullanılan sistemlerdir.

Datacenter

Veri merkezi içerisinde tüm verilerin saklandığı sunucu ve web siteleri için oluşturulan hostingler yer almaktadır. Verilerin güvenliğini sağlamak, verilere belirlenen yönetim ilkeleri kapsamında istenilen her yerden rahatlıkla erişimin sağlanabilmesi için veri merkezleri yazılımları kullanılmaktadır. Veri merkezleri kurulurken, güvenlik, enerji kaynağı, iklimlendirme, alt yapı sistemi, ağ sistemleri gibi gelişmiş teknolojilerin kullanılması gerekir. Veri merkezlerinde çok sayıda bilgisayar ve veri tabanı sistemi yer alacağı için bu sistemlerin aşırı ısınmasını önlemek için iyi bir iklimlendirme sistemine ihtiyaç vardır. Veri tabanlarında aşırı ısınma olduğunda sistem zarar görecek ve verilere erişim engellenebilecektir.

Teknotel, İstanbul’un oldukça önemli ve işlek iş merkezilerinden biri olan Kozyatağı bölgesinde, metro istasyonunun hemen çıkışında yer alır. Böylece, taahhüt ettiği global standartlardaki güvenli ve kaliteli hizmeti kolay erişilebilir konumuyla pekiştirerek yerel bir veri merkezi olmanın tüm avantajlarını en iyi şekilde sağlar.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Veri Merkezi Yönetim Yazılımı Nedir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz