“Bu Siteye Bağlantınız Güvenli Değil” Hatası ve Çözümü

Google Chrome kullanırken bazen karşımıza “bu siteye bağlantınız güvenli değil” uyarısı gelir. Bu uyarının ne olduğu ve neden ortaya çıktığı halen birçok kişi için bilinmezliğini korumaktadır.

Dünyanın en büyük markalarından biri olan Google Chrome, kaliteli ve güvenilir hizmeti ile herkesin beğenisini kazanan bir internet tarayıcısıdır. Bu nedenle çok büyük bir kullanıcı kitlesine ev sahipliği yapar. Her geçen gün kendini geliştirerek kullanıcı memnuniyeti odaklı hareket eden marka, web sitelerinin güvenliği konusuna özellikle önem verir. Bu yüzden güvenli konusunda yetersiz niteliklere sahip olan web sitelerinin yüklenmesi sırasında adres çubuğunda “bu siteye bağlantınız güvenli değil” hatası verir. Böylece internet kullanıcıları bu tarz bir siteye bağlanacakları zaman, siteye girişlerinin güvenli olmadığı konusunda uyarılır.

Bu tür uyarıların ortaya çıkmasının diğer bir nedeni ise, web sitesinde var olan bir problemdir. Bu nedenle web sitesi yöneticilerinin bu tür sorunlara neyin sebep olduğunu belirlemesi ve bu sorunu ortadan kaldırması gerekir. Aksi takdirde kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi mümkün olmaz.

Bu Tür Güvenlik Uyarısının Alınmaması İçin Ne Yapılmalı?

Bu tarz uyarıların alınmaması için web sitelerinin gerekli güvenlik önlemlerini alması gerekir. Örneğin; Google Chrome için kullanıcılardan kişisel veri toplayan web sitelerinin SSL sertifikasına sahip olması önemlidir. Şayet web sitesinin bu sertifikası yoksa Google tarafından hemen “bağlantınız güvenli değil” gibi uyarılar gelir. Bu da internet kullanıcılarının web sitesine olan güvenini azaltır. Bu tür sorunların çözülmesi ve online itibarın kazanılması için alt yapının güncellenmesi faydalı olur. Bu konuyla ilgili Güncel Altyapının Firmalara Sağladığı 5 Önemli Avantaj başlıklı blog yazısına göz atılabilir.

Bu tür bir uyarı gelmese dahi, kullanıcılar herhangi bir siteye girdiklerinde sitenin sertifikası olup olmadığını anlayabilir. Bu noktada yapılması gereken tek şey, URL uzantısının başında http mi yoksa https mi yazıldığının kontrolüdür. Böylece bir web sitesinde kişisel bilgiler paylaşılmadan önce, sitenin güvenilirliği gözlemlenebilir. Ne yazık ki günümüzde neredeyse kimse bu tür kontrolleris yapmıyor ve kişisel bilgilerini güvenilir olmayan yerlerde de paylaşmaya devam ediyor. Bu nedenle Google Chrome bu problemin önüne geçebilmek için, güvenli değil uyarısını devreye sokmuştur. Bununla birlikte bu tarz uyarıları almak istemeyen kullanıcılar, ayarlar bölümünden gerekli düzenlemeleri yapabilir.

En İyi Çözüm Nedir?

Güvenlik sorunu için en iyi çözüm bir SSL sertifikasının alınmasıdır. Bunun için ise; İsim Tescil’e başvurulması gerekir. Buradan en ucuz SSL sertifikası İsim Tescil güvencesi ile satın alınır. Böylece bu tarz sorunlar tekrar ortaya çıkmaz. Ayrıca sunucu kiralama yöntemiyle bütün veriler en iyi şekilde muhafaza edilir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

“Bu Siteye Bağlantınız Güvenli Değil” Hatası ve Çözümü ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz