Uygun Bir Hosting Seçmek İçin İpuçları

Teknotel Uygun Bir Hosting Seçmek İçin İpuçları

Görünüşe göre web hosting seçme konusunda akıllarda birçok soru var. Web hosting seçimi büyük adım olabilir. Kullanıcı analizlerini doğrudan etkilediği için araştırma ve seçimlerin akıllıca olması gerekir. Web siteniz için uygun hosting alırsanız ömür boyu yatırım gibi olur. Ama yanlış birini tercih ederseniz sorunlar ortaya çıkar.

Seçeneklerinizi değerlendirirken ihtiyaçlarınızın farkında olmalısınız. Önemli olan ilk şey doğru türde bir web hosting sitesi tercih etmektir. İhtiyacınızı bilmek ve buna göre arama yapmak için zaman ayırın.  Paylaşılan hosting küçük ve orta seviyedeki siteler için uygundur. Eğer web dünyasında yeniyseniz paylaşılan hosting sisteminden geçmeniz gerekir.  Daha sonra beklentilerinize göre özel bir hosting planıyla güncelleme yapabilirsiniz.

İşler Büyürken Uygun Hosting Seçimi

Ne zaman işinizde büyük gelişmeler olursa hosting seçimi de evreye girecektir. Hosting seçerken fiyat, depolama, destek ve performanslarla ilgilenmelisiniz. Bunlar seçtiğiniz alanda büyümenize yardımcı olacak şeylerden bazıları.

Bazı web hosting şirketleri size ücretsiz alan seçenekleri, reklam kredisi, web sitesi geliştiricisi ve iyileştirilmiş donanım sunar. VPS hosting hızlı büyüyen siteler için daha fazla esneklik sunuyor. VPS (Sanal özel sunucu)  IP’nizi izlemeden size iyi bir sunucu alma özgürlüğü verir. Kaynakları gerektiği gibi kullanma seçeneği vardır. Özel sunucuda çizim mimarisi üzerinde tam denetime sahip olursunuz. Bu da işletim sistemlerinizi, yük dengeleyicilerini ve daha fazlasını güvenceye alabileceğiniz anlamına gelir.

 Hosting Seçiminde Kaynak İhtiyacını Anlama

Tam olarak hangi kaynağa ihtiyaç duyduğunuzu ve ne kadar kaynağa ihtiyacınız olduğunu anladığınızda web hosting hizmetini de anlarsınız. Web hosting hizmetinin özel gereksinimlerinizle uyumlu olması gerekir.

Depolama ve Ram

Depolama veya disk alanı web hosting ihtiyacını belirlemenin kolay bir yoludur. Sınırsız depolama sağlayan çok sayıda paylaşılan uygun hosting hizmeti var. Ancak kişisel veya küçük işletme web sitesi sahipleri bu limitlere ulaşamayacaktır. Çünkü VPS’den geçtiğiniz ve planlarınızı yaptığınız andan itibaren depolama alanı kolayca yapılandırılabilir. Donanım sayfa yükleme sürelerini hızlandırmak için depolama sürücülerinize bağlanır.  Donanım web hosting seçerken önemli bir özelliktir.

Bant Genişliği- Veri Aktarımı -Etki Alanları ve E-posta

Bant genişliği kişilerin sitenizi uygun bilgilerle kolayca bulmalarına yardımcı olur. Daha fazla bant genişliği daha fazla müşteri bulmanıza yardımcı olacaktır. Etki alanı, web sitenizin adresini sunmaya yardımcı olur.

 Ücretsiz Hosting Kötü Bir Karar Olabilir

Ücretsiz hosting her zaman uygun hosting olmayabilir. Bazı ücretsiz web sitelerine örnekler var. Size birçok çekici tema sunar ve e-Ticaret araçlarını kaydeder, ancak diğer taraftan sınırlandırılırsınız. Yani her durumda iyi bir seçenek değil. Fiyat herkes için önemli. Ancak bunu daima aklınızda tutun, destek ve performanstan asla ödün vermeyin. Ücretsiz hosting yerine düşük ücretli güvenilir hosting hizmetini tercih etmelisiniz.

Sonuç olarak, Global standartlarda,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel Telekom, Cloud ve Date Center hizmetleri ile firmanızın iş sürekliliğini kesintisiz bir şekilde sağlarken; hosting servisleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Uygun Bir Hosting Seçmek İçin İpuçları ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz