Teknotel’in Cloud Backup ve Disaster Recovery Çözümleri ile Tanışın!

Teknotel’in Cloud Backup ve Disaster Recovery Çözümleri ile Tanışın!

İş sürekliliğiniz için sistemlerinizin kesintisiz olarak çalışması ve verilerinizin korunması öncelikler arasındadır. Zira altyapınızda yaşanabilecek herhangi bir sorun, telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilir. Konuyla ilgili olarak yakın zamanda gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, felaket sebebiyle veri kaybı yaşayan işletmelerin neredeyse %90’ı, birkaç yıl içerisinde faaliyetine son veriyor. Hal böyle olunca, firmanıza ait verilerin ve BT uygulamalarınızın korunması noktasında Cloud Backup ve Disaster Recovery gibi alternatifler kaçınılmaz çözüm yolu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu noktada ise bu iki bulut teknolojisi arasındaki farkı bilmek,  bunlardan en üst seviyede faydalanabilmek adına oldukça önemlidir.

Disaster Recovery Nedir?

Disaster Recovery, kısaca firmanıza ait kritik verilerin ve uygulamaların bulutta depolanarak olası felaket durumlarına karşı korunmasını ifade eder. Felaket Kurtarma olarak da bilinen Disaster Recovery, kurumsal iş uygulamalarınızın kesintisiz çalışması ve verilerinizin kaybolmaması için tüm sistem ve bilgilerin Cloud Sunucularda kopyalandığı bir hizmet türüdür. Disaster Recovery, kurumunuzun sistem odasında bulunan servislerin uzak noktada bulut ortamında donanımsal arıza ve güvenlik zafiyetlerinden etkilenmeden herhangi bir veri kaybı olmaksızın çalışmasını sağlar.

Teknotel Disaster Recovery Avantajları

  • İkinci bir fiziksel depolama alanına ihtiyaç duymazsınız bu sayede ek donanım ve yazılım gereksinimi de ortadan kalkar.
  • Mevcut iş süreçlerinize ve ihtiyaçlarınıza bağlı olarak kolayca ölçeklendirme yapabilirsiniz.
  • İnternet erişiminin sağlandığı herhangi bir yerde veya zamanda verilerinizin yedeklenme ve diğer yönetim süreçlerini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Türkiye içinde birden fazla noktada (İstanbul 1, İstanbul 2 ve Ankara) verilerinizi saklayabilir, felaket sonrası başarısızlık riskinizi en aza indirebilirsiniz.

Cloud Backup Nedir?

Cloud Backup bir başka deyişle bulut yedekleme, verilerinizin kopyasının genel bir ağ üzerinden bir dış sunucuda yedeklenmesidir. Cloud backup ile BT personelinizin iş yükünü artırmadan verilerinizi koruma altına alırken veri koruma stratejinizi de güçlendirmiş olursunuz. Yedekleme işlemi, sizin tercih edeceğiniz periyotlarda günlük, haftalık veya aylık olarak gerçekleştirilir.

teknotel-cloud-backup-disaster-recovery-e1575368965427-300x227 Teknotel’in Cloud Backup ve Disaster Recovery Çözümleri ile Tanışın!

Teknotel’in Cloud Backup ve Disaster Recovery                       Çözümleri ile Tanışın!

Teknotel Cloud Backup Avantajları

  • Hızlı yapılandırma ve kolay kurulum
  • Otomatik ve tam yedekleme
  • Anında kurtarma
  • Sıfır veri kaybı
  • Hızlı geri yükleme
  • Gelişmiş dosya aktarımı
  • Periyodik raporlama sistemi
  • Esnek kapasite yönetimi
  • Ölçeklendirme

Veeam® Backup & Replication™ çözümü ile Teknotel Disaster Recovery ve Cloud Backup Servisleri, uyumluluk ve güvenliği bir arada sunuyor.

Herhangi bir kesinti sonrasında verilere hızla tekrar erişim ve erişilebilirlik konusunda piyasanın en iyi çözümlerini sunan Veeam, kesintisiz çalışırlık panelleri ve raporları sayesinde KVKK ve benzer diğer mevzuatlara uyum noktasında sayısız avantaj sunmaktadır. Veeam destekli Teknotel çözümleri ile konumu fark etmeksizin tüm veri ve BT altyapınızı her türlü felaket ve kayba karşı tam yedekli olarak koruma altına alabilirsiniz.

Teknotel, kesintisiz çalışması gereken tüm iş süreçleri için kurumlara profesyonel bir Bulut hizmeti sunarak doğru çözümler üretir. Günlük hayatımızın içinde bize dokunan birçok firmaya global standartlarda, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getiren Teknotel’in Tier 3+ standartlarındaki Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Bulut Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sunarken; verilerinizin de KVKK’dan uygun olarak güvenli bir şekilde saklanmasını sağlar.

Teknotel’in Cloud Backup ve Disaster Recovery Çözümleri ile Tanışın! ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz