Sunucu Yönetiminde Panelin Fonksiyonu Nedir?

Teknotel Sunucu Yönetiminde Panelin Fonksiyonu Nedir?

Web sitenizi kurmaya başladığınızda, hosting sunucu ihtiyacınız için, sunucu firmalarından sunucu kiralayabilirsiniz. Bu firmalar size bir işletim sistemi sayesinde çalışan sunucu üzerinde belirli bir kullanım alanı tahsis ederler. Sizler bu sunuculara uzaktan erişim yaparak verilerinizi depolayabilir ve kontrol edebilirsiniz. Her sunucu sisteminde, web sitelerinin yönetilebilmesi için kullanıcı panelleri bulunmaktadır. Panele erişim için her kullanıcının, kullanıcı adı ve şifresi vardır bu bilgiler ile panele erişim yapılır. Panel yönetimi için önceden kodlama bilgisine ihtiyaç varken, yeni teknoloji sayesinde, kodlama bilgisine ihtiyaç olmadan da yönetilebilmektedir.

Panel Uygulamaları

Hosting sunucularının görsel olarak denetimi, panel uygulamaları ile mümkündür. Sunucu panelleri fonksiyonları arasında, kayıtlı web sitelerini listeleyebilme, yedekleyebilme, yeni site ekleme ya da çıkarma, özellik değiştirme gibi birçok fonksiyon bulunmaktadır. Kısaca kullanıcılar panel yönetimi ile sunucuların tüm fonksiyonlarını kontrol edebilmektedir. Paneller sayesinde, sunucuda barındırılan tüm web sitelerinin takip edilmesi daha kolay yapılabilmektedir. Vermiş olduğumuz sunucu hizmetlerinde, kullanıcılarına panel yönetim kontrol yetkisi vererek, herkesin kendi sitesini yönetmesini sağlıyoruz.

Panelsiz Sunucular

Panel yönetimi bulunmayan sunucularda, güvenlik sertifikası tanımlaması ve birçok işlemlerin yapılabilmesi için ciddi oranda kodlama işlemlerinin yapılması gerekir. Bu işlemler uzmanlık istemekte ve belirli kişiler tarafından sunucular yönetilebilmektedir. Paneller, kullanıcılara, sunucular üzerinde barındırılan tüm web sitelerini daha kolay yönetebilme imkanı vermektedir. İstenildiği zaman sitelerin durdurulması, hizmet sınırlamasının yapılması, tekrar aktifleştirilmesi, güvenli özelliklerini iyileştirilmesi gibi tüm yönetim işlemleri panel üzerinden yapılabilmektedir. Bilgi teknolojilerinde, sürekli yeni nesil yazılımlar geliştirildiği için, panelsiz sunucu kullanımı artık tercih edilmemektedir. Sitemiz üzerinden sunucu hizmetleri veren firma, sunucularda panel fonksiyonları, panel yönetimi gibi tüm sunucular hakkında bilgi paylaşmaktadır.

Cpanel Kullanımı

Teknotel Telekomünikasyon, ülkemizde vermiş olduğu sunucu hizmetlerinde her kullanıcıya Cpanel kontrol yönetimine giriş imkanı veriyor. Cpanel Linux sunuculardaki hosting hizmetlerinin son kullanıcılar tarafından yönetilebilmesi, web tasarımcıların işlemlerini görsel olarak yapabilmeleri için kontrol yetkisi vermektedir. Web hosting hizmetlerinde dünya genelinde en çok Cpanel yönetimi kullanılmaktadır. Sunucu yönetiminde panel fonksiyonu sürekli önem kazandığı için, sunucuların son kullanıcılar tarafından yönetilebilmesi sağlamak adına fonksiyonlar geliştirilmektedir. Hosting yönetimi, panel fonksiyonlarını kullanarak barındırılan web sitelerinin, kaydedilmesi ya da çıkartılması, hizmet durdurulması gibi işlemleri yapabilmektedir. Son kullanıcılar ise kendi web sitesi verilerini yönetebilmekte, e-posta adresleri oluşturabilmekte, istedikleri verilere çıkarabilmekte ya da ekleyebilmektedir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Sunucu Yönetiminde Panelin Fonksiyonu Nedir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz