Sunucu Lokasyonunun Hosting Performansına Etkisi

Teknotel Doğru Hosting Seçimi İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

Web siteleri yayınlayabilmek için hosting sunucularında barındırılmalıdır. Sunucularda, bulundukları veri merkezinin bağlı olduğu internet ağı üzerinden erişime açıktır. Tüm hostingler ülkenin neresinde olursa olsun, DNS sunucuları, web sitelerini kullanıcılarının ulaşımına açar ve erişim yapılmasını sağlar. Hosting konfigürasyonu ne kadar gelişmiş olursa vermiş olduğu hizmet performansı o derece yüksek olur. Türkiye’de bulunan bir hosting sunucusunda barındırılan web sitesine erişim için, kullanıcı ile hosting lokasyonu arasında internet trafiği oluşur. Bu trafikte erişim milisaniyeler içerisinde gerçekleşir. Kullanıcı ile hosting lokasyonu ne kadar yakın olursa performans o kadar yüksek olacaktır.

Türkiye Lokasyonlu Sunucular

Web siteniz üzerinde vermek istediğiniz hizmet için hedef kitleniz Türkiye’deki kullanıcılardan oluşuyorsa, sunucunuzu Türkiye’deki hostinglerden seçmelisiniz. Bu seçim kullanıcıların, web sitenize daha hızlı erişim yapmasını sağlayacaktır. Türkiye lokasyonlu sunucu seçimi, erişim hızı ve firmaya ulaşım olanakları avantajı sağlayacaktır. Teknotel Telekomünikasyon, Türkiye lokasyonlu hosting sunucularıile ülke geneline hizmet veriyor. Web hizmetlerinde en önemli husus, sunucu hızıdır. Yurtdışındaki hosting sunucusu üzerinde bulunan bir web sitesine erişim yapmak için alınması gereken yol daha uzun olacağı için hız düşüşü olacaktır. Ülke içerisindeki sunucuların lokasyonları, hosting performansını olumlu etkileyecektir. Erişim hızı sitenizin performansını ve ziyaretçi sayısını artıracaktır.

Data Center

Türkiye’nin sunucu lokasyon merkezi olarak İstanbul gösterilmektedir. Çok sayıdaki firma, İstanbul merkezli olarak hosting hizmetleri vermektedir. Teknotel İstanbul’da bulunan veri merkezi üzerinden ülke geneline sunucu çözümleri sunuyor. Yurtiçi lokasyonunda bulunan sunucularda performans oranı yüksek olduğu gibi, kullanıcılar istedikleri zaman firmaya ulaşabilmektedir. Panel yönetim ekranına ulaşım, firma müşteri hizmetleri ile istenildiği zaman görüşülmesi her zaman önemlidir. Lokasyonun yakın olması, depolanacak olan verilerin daha hızlı kaydedilmesini ve buradaki verilere hızlı erişim yapılmasını sağlayacaktır. Hizmet kalitesinin artırılabilmesi için aynı coğrafyada bulunan sunucular ile kullanıcılara hızlı hizmet verilmeye çalışılmaktadır.

Yerli Lokasyon Hostingi

Sitemiz hosting seçiminde nelere dikkat etmeniz gerektiğini sizlere göstermektedir. Sunucu lokasyonunun hosting performansına etkileri araştırılırken bazı sonuçlara ulaşabilirsiniz. Bunlar, Türkçe teknik destek, site açılma hızı çok yüksek, hosting firması ile birebir görüşme, yüksek performans sonuçlarını görebilirsiniz. Yurtdışı sunucuların daha ucuz hizmet verdiğini ve hizmetlerinde güven unsurunun önemli olduğunu görebilirsiniz. Türkiye lokasyonlu hostinglerin hizmet ücretleri biraz yüksek olabilir. Ancak istenildiği zaman erişim yapmak ve teknik destek almak kullanıcılar açısından daha önemlidir.

Sonuç olarak, Global standartlarda,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel Telekom, Cloud ve Date Center hizmetleri ile firmanızın iş sürekliliğini kesintisiz bir şekilde sağlarken; hosting servisleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Sunucu Lokasyonunun Hosting Performansına Etkisi ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz