Cloud Server (Bulut Sunucu) Nedir?

Teknotel Cloud Server (Bulut Sunucu) Nedir?

Günlük yaşantımız içinde birçok farklı teknolojik yenilikle karşılaşabiliyoruz. Sunulan teknolojik gelişmeler hem bireysel anlamda hem de firmalar için birçok sorunun çözümünü sağlarken aynı zamanda kolaylığı beraberinde getiriyor.

Sunulan gelişmeler sonrasında yapılan tüm veri akışları ya da kayıt edilen çeşitli uygulamalar ise siber saldırılar sonrasında geri döndürülemeyecek şekilde kaybı olmasına neden olabiliyor. Firmaların yedekleme uygulamalarının yanı sıra düzenli olarak yedekleme işlemini sunan buluttan yedekleme sistemleri ise büyük bir avantajı bizlere sunuyor.

Cloud server (bulut sunucu) size zaman kazandırmak için tasarlanmış olan edilmiş güçlü sistemdir. Bu sistemin önem verdiği konulardan biri hız ve performanstır. Sorunsuz hizmet sunan bulut sunucular sayesinde verilerinizi kolayca taşıyabilirsiniz ve her yerden rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Her yapının yedeklendiği, yedeğinde yedeklendiği profesyonel cloud (bulut) sistem sayesinde donanım arızalarından hiç etkilenmezsiniz.

Esnek bulut yapısı sayesinde ihtiyaç duyduğunuz her an sistem kaynaklarınızı artırabilir ya da düşürebilirsiniz ve bu işlem esnasında bulut sisteminizi kapatmanız ya da yeniden başlatmanız gerekmez. Planlı veya plansız tüm altyapı çalışmalarımızda kiralamış olduğunuz cloud sunucu kesintisiz olarak taşınır. Bu sayede müşterilerinize hizmet kesintisi yaşatmamış olursunuz. Cloud Sunucu (Bulut Sunucu) kullanıcının sanal sunucusuna her yerden ve her zaman erişmesini sağlayan bir web barındırma türüdür. Fiziksel sunucuların sanallaştırma teknolojisi kullanılarak oluşturulduğu Cloud Sunucu (Bulut Sunucu) altyapısında kullanıcının ihtiyaç duyduğu kaynakları ihtiyaç duyduğu zamanda değiştirebileceği dinamik bir yapı vardır. Bu dinamik yapısı sayesinde kullanıcısı Cloud Sunucu (Bulut Sunucu) üzerinde çalıştırdığı iş uygulamalarını esnek ve kolay bir şekilde yönetebilme avantajı sağlar.

Sanallaştırma Teknolojisi: Cloud Sunucular

cloud-storage-300x176 Cloud Server (Bulut Sunucu) Nedir?

Fiziksel sunucuların sistem kaynakları sanallaştırma ile birbirinden ayrıştırılır ve Cloud Sunucular (Bulut Sunucu) oluşturulur. Sanallaştırma teknolojisi, bir fiziksel sunucu üzerinde bulunan birçok Cloud Sunucunun (Bulut Sunucu) birbirinden bağımsız sistemler olarak çalıştırılmasını ve yönetilmesini sağlar. Bu yapıda Cloud Sunucular  (Bulut Sunucu) birbirinden etkilenmez, birbirlerine ulaşamaz ve kaynaklarını göremez.

Her Cloud Sunucunun (Bulut Sunucu)  kendine ait bir İşlemci, DISK, RAM ve IP’si bulunur. Tamamen izole ve güvenli bir yapıda çalışırlar. Kullanıcısı Cloud Sunucusunu (Bulut Sunucu) istediği zaman kapatabilir veya yeniden başlatabilir, istediği sayıda ve çeşitte iş uygulaması kurabilir, çalıştırabilir ve kaldırabilir. Bu işlemler sırasında diğer Bulut Sunucular etkilenmeden güvenli ve performanslı bir şekilde kendi işleyişlerine devam ederler.

İşin ihtiyacına göre zaman zaman kaynaklar ve kullanılan bant genişliğini kısmak veya artırmak gerekebilir.  Esnek yönetebilme özelliği ile Bulut Sunucu servisinde, kaynaklar istenilen zamanda arttırılabilir veya kısılabilir ve sadece kullanılan kaynaklar için ödeme yapılır bu da kurumlara maliyet avantajı sağlar. Kurumlara Yönetilebilir, Ölçeklenebilir, Ekonomik ve Daha Güvenilir bir servis olarak sunulan Bulut Sunucu hizmeti her çeşit ölçekten ve sektörden işletmenin ihtiyacına çözüm sağlayabilmektedir.

Bulut Yedekleme Sisteminde Altyapı

Ek bir donanıma ya da herhangi bir yazılımın yüklü olmasına gerek kalmadan bulut yedekleme sistemine sahip olabilirsiniz. Yedekleme işlemi için gerekli olan alt yapı hizmeti size cloud yapılandırması ile beraber sizlere sunulur.

Sıfır veri kaybı avantajını sunan bulut veri yedekleme sistemi aynı zamanda hızlı geri yükleme özelliğine de sahiptir. Bulut yedekleme hizmetinden yararlanmak için müşteri destek birimlerimiz ile irtibatta geçebilir ya da talep formunu doldurarak size ulaşım sağlamamıza yardımcı olabilirsiniz.

Bulut Yedekleme Sistemi Çeşitleri

cloud-storage-300x176 Cloud Server (Bulut Sunucu) Nedir?

Bulut yedekleme sisteminden yararlanmak için cloud sunucuya sahip olmanız gerekir. Firmamız tarafından sunulan uygulamaya sahip olmanız sonrasında bulut yedekleme sisteminden de yararlanabilirsiniz. Sistemde, iki farklı çeşit yedekleme işlemi yer alıyor. Dosya yedekleme ve imaj yedekleme olarak sunulan sistemlerde farklılık vardır.

Genellikle kurumsal olarak yapılan işletmelerde kullanılan dosya sistemli yedekleme kullanılan bilgisayar ve benzeri tüm cihazlara kopyalanır ve çağırmanız sonrasında geri yüklenir. İmaj olarak yapılan bulut yedekleme sistemi işlemi ise dosya sistemli yedeklemeden farklı olarak tüm işletim sistemi ve sanal platformunuzun yedeklenmesine destek olur.

Bulut Yedekleme Sistemleri ve Özellikleri

Bulut yedekleme sistemleri ile kaydedilen tüm veriler anında bulut üstünde kayıtlanarak bir daha kaybolmayacak şekilde yedekleniyor. Böylelikle siz yedeklemeyi unutmuş olsanız bile tüm verileriniz otomatik olarak yedeklenmiş olur. Kişisel ya da kurumsal faaliyetler için son derece önemli olan bu uygulamaya dâhil olmak için Teknotel olarak firmamız cloud sunucu uygulamasını sunuyor. Herhangi bir yazılım ya da herhangi bir uygulama içeriğini eklemeden sadece bu sunucuya sahip olarak bulut yedekleme sistemine sahip olabilirsiniz.

Az bir donanım ve az bir ödeme seçeneği ile sahip olacağınız uygulamada yedeklenen dosyaları hızla geri yüklemeniz mümkün olur. Bunun yanı sıra birçok farklı içeriğin yedeğine sahip olduğu için yedeklenen dosyalarınızı belli periyotlar halinde görmeniz de mümkün. Sunulan bu periyotlar arasında günlük, haftalık ve aylık seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz.

Teknotel Bulut Yedekleme Hizmeti  Fiyatları Nelerdir

Bulut yedekleme hizmeti sisteminin fiyatları ile ilgili olarak müşteri destek birimimizde yer alan uzman personelimizden destek alabilirsiniz. Kullandıkça öde uygulaması ile sunulan hizmet ile beraber aynı zamanda yedekleme işlemlerinin maliyetleri hakkında detaylı içeriğe ulaşabilirsiniz. Direk olarak buluttan yedekleme hizmeti almak istiyorsanız talep formunu doldurmanız yeterlidir. Bilgileriniz sayesinde size kısa sürede ulaşım sağlayarak talebinize yanıt verilecektir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Cloud Server (Bulut Sunucu) Nedir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz