Sunucu Seçenekleri: Kiralama vs Satın Alma

Data Center Kurulum Maliyeti Nedir?

Günümüzde büyüyen veya yeni kurulan firmaların bilgi teknolojileri alt yapıları için iki alternatif bulunmaktadır. Firmalar sunucularını ya kendi bünyelerinde bulundurabilecekleri gibi başka firmalardan da sunucu kiralama hizmeti alabilirler.

Her iki durumunda kendine göre eksi ve artıları bulunmaktadır. Eğer sunucularınızı kiralayacak iseniz en ucuz sunucu kiralama hizmetinden ziyade verilen hizmetin verimliliğine dikkat etmeniz de çok önemlidir. Sunucular yüksek fiyat etiketli araçlardır ki bu da işletmeler için ciddi bir maliyettir. Bu maliyet sorunu uygun maliyetler ile bir sunucu kiralama şeklinde çözülebilir. Kiralanmış olan sunucularda firmanın bünyesindeki sunucular gibi ölçeklenebilir ve yönetilebilir.

Kiralama yolu ile kullanılan sunucularda, kiralama sözleşmesi içerisinde tam kullanım ve erişim hakkı bulunur. Kiralama için her ay ödenen miktar satın alma maliyetinden daha düşüktür. Ancak diğer taraftan ise sunucuyu satın aldığınızda bir defa ödeme yaparsınız ve periyodik ödeme maliyeti altına girmezsiniz. Verimli ve en ucuz sunucu kiralama hizmeti alarak maliyetlerinizi kolayca planlayabilirsiniz.

Sunucu Kiralamanın Faydaları

Kiralık sunucu hizmetlerinde sunucuyu bu hizmeti veren firmadan kiralarsınız. Bu kiralama hizmeti yanında isterseniz sunucularınızın yönetilmesi hizmetini de kolaylıkla bu firmalardan alabilirsiniz.

Sunucuların hem kiralanması hem de yönetilmesinin dışarıdan alınması size birçok fayda sağlayabilir. Şöyle ki;

  • Bilgi teknolojileri giderleriniz azalır,
  • Azalan bilgi teknolojisi yönetimi işleri sebebi ile diğer görevlere daha zaman ve enerji harcayabilirsiniz,
  • İşinize en uygun bilgi teknolojisi ekipmanlarını seçebilirsiniz,
  • Sürekli modern teknolojiyi takip etmenize gerek kalmaz,
  • Yönetsel sorunlar ile uğraşmaz ve olası sorunların hızlı çözümü ile işleriniz aksamaz.
  • Ancak sunucularınızı satın almak yerine kiralamak istiyorsanız da bazı noktalara dikkat etmelisiniz;
  • Kontrolün elinizde olmasına dikkat edin,
  • Güvenliğin tam olmasına dikkat edin,
  • Teknik servis ve bakım hizmetlerinin 7/24 olmasına dikkat edin
  • Size en uygun sunucu çözümlerini seçmeye dikkat edin.

Kiralık sunucularda yapılan işin niteliğine göre de dikkate dilmesi gereken noktalar değişebilmektedir. Sunucu hizmetlerinin kaliteli ve güvenli olması yanında en ucuz sunucu kiralama hizmeti seçmeniz de sizin aylık giderlerinizi azaltacaktır.

Teknotel, dünyanın dört bir yanında 7/24 kesintisiz çalışması gereken şirketlerin karşılaşacağı sorunları bilir ve bunlara doğru çözümleri üretir. Teknotel ve çözüm ortağı olan Veeam, karşılaşılan sorunlara hızla cevap vererek veri kaybını önler.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Sunucu Seçenekleri: Kiralama vs Satın Alma ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz