SSD Hosting ve Fark Yaratan Özellikleri

Teknotel SSD Hosting ve Fark Yaratan Özellikleri

Bilgisayar kullanıcıları az çok hard disk yapılarını ve özelliklerini bilmektedir. SSD teknolojisi gelişmeye başladıktan sonra, SSD kullanan bilgisayarların daha hızlı işlem yaptığı görülmektedir. SSD içerisinde hareketli parça bulunmayan, dijital veri depolama yapan cihazlardır. Web sitelerinin barındırılması için kullanılan hostingler SSD teknolojisine geçtiklerinde, müşterilerine daha güvenli ve hızlı hizmet vermeye başladılar. Normal hard disklerde hareketli parçalar bulunduğu için düşme ya da sarsıntı gibi çeşitli durumlarda bozulma riski çok yüksektir. SSD yapılarında bu sorunlar ortadan kaldırılmış veri güvenliği daha da artırılmıştır.

Neden SSD?

SSD diskler üretilmeye başlandıktan sonra tüm dijital verilerin depo alanına yazma ve okuma hızı artmıştır. Web sitesi depolamalarının ve yayınlarının yapıldığı hosting sunucularında SSD kullanılmaya başlandığında, tüm işlem performansları artmaya başlamıştır. Disk yapısı içerisinde hareketli diskler bulunmadığı için daha az enerji ile çalışmakta ve kullanım aşamalarında ısınma sorunu olmamaktadır. Disklerde oluşan ısınmalar çoğu zaman yapının bozulmasına ve veri kaybına neden olabilmektedir. SSD disklerde ısınma olmadığı için uzun ömürlü olarak kullanılabilmekte ve verilerin korunması daha kolay sağlanabilmektedir. Hosting sunucularında, web sitelerinin büyüklüğü ve erişilen trafik yoğunluğuna göre veri hızında düşme olmaması gerekir. Veri erişim hızının çok yüksek olması ve kullanım maliyetlerini düşürmesi açısından SSD hosting yapıları tercih edilmelidir.

“Bad Sector” Sorunu Yok

Normal hard diskler çalışırken, karşılaşabilecekleri çeşitli fiziksel etkenler ya da aşırı ısınma sonucu bazı problemlerin oluşması kaçınılmaz olacaktır. Disklerde oluşabilecek olan bad sector kayıtlı verilere ulaşılmasını zorlaştırırken, yeni verilerin yazılmasını engelleyecektir. SSD disk yapılarında bad sector oluşma riski yoktur. Bad sector oluşmayacağı için kayıtlı veriye her zaman erişim sağlanabilecektir. Normal disklerde oluşabilecek sorunlarda veri kaybını önlemek için RAID sistemleri kullanılmaktadır. Bu daha fazla harddiske ihtiyaç oluşturacak ve maliyeti artıracaktır. SSD diskler sayesinde yüksek performans sağlanabilmekte ve kullandığı düşük enerji miktarı ve diğer avantajları sayesinde hosting maliyetleri düşürülebilmektedir.

İşte tam bu noktada, kurumsal hosting hizmetleri ile devreye Teknotel Telekom giriyor! Size özel barındırma alanları ile tüm yeni nesil kurumsal hosting ihtiyaçlarınızı karşılayan Teknotel, pek çok ek web hosting hizmetleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

SSD Hosting ve Fark Yaratan Özellikleri ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz