Paylaşımsız Sunucular Şirketlerin Verimini Artırır

Teknotel Paylaşımsız Sunucular Şirketlerin Verimini Artırır

Telekomünikasyon dünyasında sıklıkla karşımıza çıkan ‘Dedicated Server‘ söylemi aslında bildiğimiz ama kendine has ismiyle bizleri değişik bir kelime bütününe iten bir söylem…

Dedicated Server, şirketler için özel olarak tahsis edilen ya da tek bir kullanıcının paylaşımsız internet sunucusuna verilen isimdir. Bununla birlikte ‘Dedicated Server‘ın kullanım hakkı tek bir kişi veya şirkete ait olmalıdır. Paylaşımlı sunucular ile Dedicated Server’ları ayıran en temel özellik ise bu noktadan geçer. Veri merkezi ve Hosting hizmeti veren şirketler, müşterilerine değişik tipte sunucu çözümleri de sunmaktadır. Bunlardan ikisi Paylaşımlı ve tam anlamıyla karşılığı olmasa da ‘Paylaşımsız’ anlamını karşılayan Dedicated Sunucular’dır.

Paylaşımsız Sunucularda Ortak Kullanım Esastır

Paylaşımlı sunucular tek bir kişi veya şirketlerin kullanımına sunulmaz. Sunucunun kapasitesine göre bir sunucudan birden fazla şirket faydalanmaktadır. Bu yüzden de isminden belli olacağı gibi paylaşımlı sunucular, genel olarak tek bir şirkete ait olamaz. Paylaşımlı sunucuların bir diğer özelliği ise RAM ve disk alanının ortak olarak kullanılıyor olmasıdır.

Paylaşımsız Sunucular Şirketlerin Verimini Artırır

Bilinen adıyla ‘Dedicated Server‘lar Türkçe’leşmiş haliyle de ‘Paylaşımsız Sunucular‘ kişilere veya kurumlara özel olarak tahsis edilen sunuculardır. Bu sunucular ortak kullanılamaz ve sadece sahibi olduğu şirketin verilerini ve bilgilerini saklar. Disk alanı, RAM ve sunucuların işlemcileri, sadece sunucunun sahibi olan şirket veya kişiye hizmet verir. Yüksek performans hacmine sahip ve iş kapasitesi yüksek şirketler için ‘Dedicated’ yani ‘Paylaşımsız’ sunucular daha makbuldür. Çünkü kendilerine ait olmayan sunucularla paylaşımlı olarak alanı kullanmak verimi düşürebilir. Verimin düşmemesi için ‘Paylaşımsız’ olan sunucularda ise istediği zaman istediği her türlü değişikliği yapabilir.  ‘Dedicated‘ sunucularda saklama alanlarının tamamı bir şahsa veya şirkete aittir. Bu sebeple saklama alanı konusunda mevcut sıkıntılar ortadan kalkmış olur ve boyut anlamında bir problem yaşamazsınız. Sunucuların boyutlarını dilediğiniz gibi belirleyebilir ve dilediğiniz ölçüde kullanabilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Paylaşımsız Sunucular Şirketlerin Verimini Artırır ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz