Mükemmel Domain İçin Dikkat Etmeniz Gereken 5 Kriter

Teknotel Mükemmel Domain İçin Dikkat Etmeniz Gereken 5 Kriter

Web sitesi için domain oldukça büyük önem arz ediyor. Web sitesi ve yazılım konularında kaliteli hizmetler veren Teknotel firması, domain alınırken dikkat edilmesi gereken önemli kriterleri site ziyaretçileri ile paylaşıyor ve önerilerini sunuyor. Kaliteli bir web sitesi kurmak isteyen kişiler www.teknotel.com sitesini ziyaret ederek domain konusundaki önemli kriterlere göz atarak bu konudaki bilgi eksikliklerini giderebiliyorlar. Firma, sitesinde domain için gerekli olan 5 önemli özelliğe dikkat çekmiştir. Bu özellikler; fikir vermek, arama motoru kriteri, Türkçe karakter konusu, akılda kalıcılık ve uzunluktur.

1- Fikir Vermeli

Web sitesi kurmak isteyenler domain almadan önce hangi alanda web sitesi kurmaları gerektiğini tespit etmeleri gerekiyor. Firmanın bu konudaki en önemli önerisi web sitesinin içeriğinin domain ile uyumlu olmasıdır. Bu iki önemli kriterin birbiri ile uyumlu olması web sitesinin daha verimli olmasını sağlaması açısından önemlidir.

2- Arama Motoru Özelliği

Firmanın domain ile ilgili önerilerinden birisi de web sitesinin arama motorları sayesinde çok daha fazla ziyaretçi çekeceği gerçeği göz önüne alınarak alınacak olan domainin arama motorları ile uyumlu olmasına dikkat edilmelidir. Web sitelerinin fazlaca ziyaret edilmesini sağlayan en önemli unsur olan SEO, domain ile yakından ilgili olduğu için seçilecek olan domain adının SEO uyumlu olması firma tarafından önemle üzerinde durulan bir konu olarak dikkat çekiyor.

3- Türkçe Karakter Konusu

Türkçe karakterlerin domain için sıkıntılı olduğu bilinen bir gerçektir. Etkili bir web sitesi oluşturmak ve web sitesine yapılacak olan ziyaretlerin sayısının yüksek olmasını sağlamak için Türkçe karakter özelliklerine dikkat edilmesi gerekiyor. Firmanın belirtmiş olduğu konuların başında da domainlerin genellikle İngilizce karakterlere uygun olarak üretilmesi ya da belirlenmesi nedeni ile Türkçe karakter konusuna azami önem verilmesine dikkat çekiyor.

4- Akılda Kalıcılık

Firma, web sitesi kurmak isteyen birçok kişiye vermiş olduğu bilgiler ile kolay yoldan etkili bir web sitesi oluşturulmasının püf noktalarını gözler önüne seriyor. Bunlardan birisi de domainin akılda kalıcı özelliklere sahip olmasıdır. Akılda kalıcı bir domain sayesinde ziyaretçiler bir sonraki sefere yine aynı siteyi ziyaret edebiliyorlar. Akılda kalıcı bir domain olmaması nedeni ile ziyaretçiler web sitesini beğenmiş olsalar bile bir sonraki sefere giriş yapmak istediklerinde akıllarına getiremeyebiliyorlar.

5- Uzunluk

Firmanın domain ile ilgili belirlemiş olduğu önemli kriterlerden birisi de domainin uzunluğu ile ilgilidir. Domainin makul uzunlukta olması sitenin daha gözde bir web sitesi olmasını sağlıyor.

İşte tam bu noktada, kurumsal hosting ve domain hizmetleri ile devreye Teknotel Telekom giriyor! Size özel barındırma alanları ile tüm yeni nesil kurumsal hosting ihtiyaçlarınızı karşılayan Teknotel, pek çok ek web hosting hizmetleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Mükemmel Domain İçin Dikkat Etmeniz Gereken 5 Kriter ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz