Affiliate Marketing Nedir, Nasıl Yapılır?

Son yıllarda sıklıkla karşımıza çıkan ve internet üzerinden yüksek kazanç sağladığı öne sürülen Affiliate Marketing, bir nevi satış ortaklığıdır. Daha detaylı açıklamak gerekirse, internet üzerinden bazı ürünlerin ya da hizmetlerin tanıtımı ve pazarlaması yapılarak, satış işlemleri gerçekleştirilir. Satışı yapılan her bir üründen ise satış bedeli üzerinden belirli bir komisyon alınır. Böylece internet üzerinden satış yapılması sağlanarak kazanç elde edilir.

Günümüzde internet üzerinden gerçekleştirilen satışların yarısına yakını Affiliate Marketing yöntemiyle gerçekleştirilir. Özellikle dijital dünyada popülerliği yüksek olan bazı sitelerin, sosyal medya hesaplarının ve blog sayfalarının bu yöntemi gizli olarak uyguladığı bilinir. Buna da gizli Affiliate Marketing denir. Böylece bu tür platformların ya da bireylerin yaptığı her türlü ürün ve hizmet tavsiyesi sonucu gerçekleşen satışlardan komisyon alınır.

Affiliate Marketing Süreci Nasıl İşler?

Affiliate Marketing için yapılması gerekenler kısaca şu şekilde sıralanabilir:

  • Öncelikle satış yapan firmanın satış ortaklığı programına üye olunur.
  • Üyeliğin ardından firma tarafından satışı yapılan ürün ve hizmetlerle ilgili URL adresleri verilir.
  • Verilen URL adresleri benzersizdir ve aynı ürünü satmayı hedefleyen diğer satıcılara farklı link verilir. Bununla birlikte linkler farklı olmasına rağmen aynı sayfaya yönlendirme yapılır.

Potansiyel müşterilerin bu linkler vasıtasıyla satış yapılan sayfaya yönlendirilmesi sağlanır. Bu süreçte hangi link üzerinden ziyaretçi sayfaya giriş yaptıysa, satın aldığı ürünün ödemesi o linkin hesabına yapılır. Eğer doğru yöntemlerle yapılırsa, Affiliate Marketing oldukça kazançlı ve basit bir yöntemdir.

Affiliate Marketing Yönteminde Bilinmesi Gerekenler

İnternet üzerinden para kazanmak isteyen kişiler için oldukça ideal bir yöntem olan Affiliate Marketing, düzenli bir çalışma ve sabır gerektirir. Anında çok yüksek kazançlar elde edilebileceğine dair düşünceler gerçek dışıdır. Bu nedenle internetten hatırı sayılır bir kazancın elde edilebilmesi için zamana ihtiyaç olduğu kabul edilmelidir.

Ayrıca bu konuda bazı metotlar bilinmeli ve bunlar aralıksız olarak uygulanmalıdır. Bir diğer önemli nokta ise belirli miktarda yatırım yapma gereksinimi olduğunun bilinmesidir. Sıfır maliyetle yüksek kazanç elde etme düşüncesi genellikle yanıltıcıdır. Unutulmamalı ki satış ortaklığı bir ticaret yöntemidir ve her daim belirli bir miktar yatırım gerektirir.

Bu sistemde, pazarlaması yapılan ürünlerden objektif olarak söz edilmesi, web sitesine girecek kişilerin sitenin ciddiyetini anlayarak, bilgilerden memnun kalması açısından önemlidir. Affiliate Marketing yaparken iyi bir hosting paketi kullanmanız da web sitenizin hızı veya karşılaşılacak olası sorunların engellemesi açısından gereklidir. İşte tam bu noktada, kurumsal hosting hizmetleri ile devreye Teknotel Telekom giriyor! Size özel barındırma alanları ile tüm yeni nesil kurumsal hosting ihtiyaçlarınızı karşılayan Teknotel, pek çok ek web hosting hizmetleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur.

 

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Affiliate Marketing Nedir, Nasıl Yapılır? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz