Alan Adı Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Teknotel Alan Adı Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kişisel veya kurumsal bir web sitesi açmak istediğinizde ilk ihtiyacınız, domain yani alan adını belirlemek olacaktır. Birçok kişi almak istediği alan adının başkaları tarafından önceden alındığı görmektedir. Alan adı seçimi yaparken nelere dikkat edilmeli, nasıl seçilmeli detayları öğrenmelisiniz. Alan adı sizin veya firmanızın internet ortamındaki ismidir. Bunun için özenle seçilmeli ve verilecek olan hizmete uygun olmalıdır.

Domain Nedir?

Kısaca tanımlamak gerektiğinde, internet arama satırına yazılan ve bir IP adresi karşılığı olan kelimeler bütünü olarak açıklanabilir. Tarayıcılar, adres çubuğuna yazılan kelimelere göre arama yapar ve web sitenize erişim yapılmasını sağlar. Alan adı almak için öncelikle konu belirlemelisiniz. Belirlediğiniz kelimelerin akılda kalıcı ve kısa olması önemlidir. Web sitenizde vermek istediğiniz hizmetler hangi sektör ile ilgili ise alan adı içerisinde konu ile ilgili kelime bulunmalıdır. Web sitelerinin kurulumu, hizmetlerinin sağlanması konusunda Teknotel firması profesyonel destek hizmeti veriyor. Blog sayfası hizmetleri ile data merkezleri, sunucu hizmetleri hakkında açıklamaları bulabiliyorsunuz.

Marka Değeri Olan Kelimeler

Alan adı seçiminde dikkat edilecek konulardan biriside, seçtiğiniz alan adı kelimelerinin marka değeri oluşturabilecek etkiye sahip olması gerekir. Hedef kitlenin ilgisini çekebilmeli ve kişiler aklında kalabilmelidir. İnsanların rahatlıkla hatırlayabileceği kelimeler markalaşmayı hızlandıracaktır. İnternet sitenizin giriş adresindeki kelimeler, sizi temsil edeceği için hedef kitleniz sizi bu kelimeler ile tanıyacaktır. Hedef kitleyi etkilemenin yolu, alan adı seçimi ve web etkinliğinin artırılabilmesi için sitemiz üzerinden iletişim kurarak firma yetkililerinden yardım alabilirsiniz. Açmayı düşündüğünüz web sitenizi nasıl bir hosting sunucusunda barındırabileceğiniz, önemli verileriniz için veri merkezlerinin sizlere sağlayacağı avantajlar ve birçok konu ile ilgili açıklamaları sizlere sunuyorlar.

Seo Uyumlu Site

Web sitelerinin istenilen başarıyı sağlayabilmesi için SEO uyumlu olması gerekir. Alan adı belirlerken, hedef anahtar kelimeyi kullanmaya çalışmalısınız. Doğru kelimelerin kullanılması, SEO çalışmalarını kolaylaştıracak ve Google arama sonuçlarında, web sitenizin alan adının üst sıralarda yer alması sağlanacaktır. Seçmiş olduğunuz alan adı içerisinde, sektörle ilgili anahtar kelime kullandığınızda, yapılan tüm aramalarda siteniz ilk sıralarda gelecektir. Bu hedef kitleye ulaşmayı ve markalaşmayı sağlayacaktır. Web siteniz için belirleyeceğiniz, web adresinde önemli olan alan adı bölümüdür. Uzantının fazla bir önemi yoktur.

Sonuç olarak, Global standartlarda,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel Telekom, Cloud ve Date Center hizmetleri ile firmanızın iş sürekliliğini kesintisiz bir şekilde sağlarken; hosting servisleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Alan Adı Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz