Bulut Mimarisinin Temeli IaaS için Neden Teknotel’i Tercih Etmelisiniz?

Cloud teknolojileri, özellikle BT departmanlarının ve yazılım geliştiricilerinin kapasite planlaması, bakım veya tedarik gibi rutin işlerle uğraşmak yerine daha önemli konulara odaklanmalarını sağlamaktadır. İlk günden bu yana sunduğu avantajlar göz önünde bulundurulduğunda her geçen gün popülaritesi artan Cloud, her türden kullanıcının ihtiyaçlarına karşılık vermek adına farklı model ve dağıtım stratejileri de geliştirmeye başladı. İlk başlarda sadece büyük firmalara küresel ölçekte rekabet avantajı sağlayan bulut Bilişim artık bu fırsatı her ölçekten firmaya sunuyor.

İş süreçlerini, Cloud’a taşıyan firmaların sayısı hızla artarken bugün Avrupa’daki şirketlerin neredeyse %42’si BT kaynaklarının en azından bir kısmını buluta taşımış durumda. Bir zamanlar sadece teknoloji firmalarına tanıdık gelen Cloud’un bugün bu kadar popüler ve yaygın olmasının sebebi ise “gereklilik” olarak ifade ediliyor.

Ernst and Young’a göre, her yıl 83 milyondan fazla bebek doğuyor ve her biri için günlük 500MB veri üretiliyor. Bu da daha fazla veri ve bu verileri saklayacak alan ihtiyacı anlamına geliyor. Globalde neredeyse 33 milyar dolar değerinde bir pazara öncülük eden ve teknoloji dünyasındaki tüm büyük oyuncuların büyük yatırım bütçeleri ayırdığı en önemli cloud modelinin ise IAAS yani “Hizmet Olarak Altyapı” olduğu ifade edilmektedir.teknotel-sanallastirma-teknolojisi-cloud-server-e1575268509120 Bulut Mimarisinin Temeli IaaS için Neden Teknotel’i Tercih Etmelisiniz?

IAAS – Hizmet Olarak Altyapı – Nedir?

Infrastructure as a Service (IaaS) bir başka deyişle “Hizmet Olarak Altyapı”, bir firmanın altyapı ihtiyaçlarının dışarıdan başka bir firma tarafından karşılanmasını ifade eder. En temel ve yaygın bulut bilişim hizmet modellerinden birisi olan IaaS’te, cloud altyapısı sanal sunucular aracılığıyla son kullanıcıya aktarılmaktadır. Sanallaştırılmış bir platform aracılığı ile bilgisayar altyapılarının dağıtıldığı bu modelde, kullanıcılar yazılım almak yerine hizmet sağlayıcı firmaların sanallaştırılmış altyapısından depolama alanı veya işlem gücü gibi hizmetler satın almaktadır.

IaaS’te kaynak kullanıcı ihtiyaçlarına göre şekillenmektedir. Aynı şekilde verilerin ve uygulamaların yönetimi de kullanıcı kontörlündedir. Kolay yönetilebilir ve hızlı konfigure edilebilir bir hizmet olması sebebiyle firmalar tarafından sıkça başvurulmaktadır.

IaaS’i Bu Kadar Popüler Yapan Nedir?

Iaas, erişim ve özelleştirme kolaylığının yanı sıra tamamen self-service tabanlı bir modele sahip olduğu için her geçen gün daha popüler hale geliyor. Öte yandan firmaların pahalı donanımlar satın almak zorunda kalmadan ihtiyaç duydukları anda gerekli altyapı gücüne sahip olmalarına olanak tanır. Veri merkezi kurma ve bakım masrafları gibi büyük ölçekteki yatırım ihtiyaçlarını ortadan kaldıran bu cloud modeli, ekonomik olması dolayısıyla KOBİ’ler tarafından da yaygın olarak kullanılmaktadır.teknotel-sanallastirma-teknolojisi-cloud-server-e1575268509120 Bulut Mimarisinin Temeli IaaS için Neden Teknotel’i Tercih Etmelisiniz?

Bir başka deyişle, IaaS çözümü ile yeni bir ürünü veya hizmeti haftalar yerine dakikalar içinde çevrimiçi olarak alma gücüne sahip olursunuz ve bakımını yapmanız gereken hiçbir donanım veya yazılım yoktur. Bu da teknik çalışanlarınızın rutin işlerle zaman kaybetmesi yerine daha yenilikçi projeler için faaliyet gösterebilmelerine olanak sağlar. IaaS ayrıca, şirketin ihtiyaçları doğrultusunda ölçeklendirebilme imkânı tanır. Bu yüzden birçok yeni ve küçük ölçekli şirketler, bunu kullanmayı tercih ediyor.

Sonuç olarak…

Cloud teknolojilerinden en iyi şekilde faydalanmanız için güçlü bir altyapı olmazsa olmaz. Dünya standartlarında,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, global çözüm ortaklarıyla işbirliği yaparak Cloud Servisleri ile firmalara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlar. Böylece, işiniz için önemli olan verilerinize her zaman ve her yerden kesintisiz bir şekilde erişebilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Bulut Mimarisinin Temeli IaaS için Neden Teknotel’i Tercih Etmelisiniz? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz