Bulut Bilişim Teknolojisini Tercih Etmek İçin 3 Neden

Teknotel Bulut Bilişim Teknolojisini Tercih Etmek İçin 3 Neden

Büyük verilerin internet üzerinde depolanmasına ve depolanan bu verilerin erişilebilir konumda bulunmasına olanak sağlayan bulut bilişim teknolojisi, son yılların en çok tercih edilen ileri teknoloji ürünlerinden biridir. Dijital bir ağ aracılığıyla çoklu sunucu bağlantısı gerçekleştirilerek uygulanan bu muazzam teknoloji, yazılımı servis olarak sunar. Ayrıca platform hizmeti ve sunucu altyapı hizmeti sağlar.

Big data (büyük veri) ile mükemmel bir ilişkisi olan bulut bilişimin sağladığı pek çok avantaj vardır. Bununla birlikte genel olarak bulut bilişim teknolojisini tercih etmek için 3 neden ise şu şekilde sıralanabilir:

1- Bulut Bilişim Teknolojisi İle Barınma Kapasitesi Sorunu Ortadan Kalkar

Günümüzde mevcut cihazları kullanan kişilerin en büyük problemlerinden biri muhafaza etmek istedikleri verilerin büyüklüğü nedeniyle ortaya çıkan barınma kapasitesi sorunudur. Bulut bilişim teknolojisi sayesinde bütün verilerin internet üzerinde güvenilir şekilde depolanması sağlanır. Ayrıca depolanan verilere erişim oldukça kolaydır. Buna ek olarak depolanmış olan verilerde istenilen zamanda revize yapılması da mümkündür.

2- Bulut Bilişim Teknolojisi Maliyetin Düşmesini Sağlar

Her geçen gün kişisel verilerin miktarında artış görülür ve big data nedeniyle cihazların barınma kapasitesinin artması talep edilir. Barınma kapasitesi arttıkça bilgisayarların ve mobil cihazların fiyatları da artış gösterir. Bu da maliyetin büyük bir artış göstermesine neden olur ve halen cihazların barınma kapasitesi istenilen şekilde yeterlilik gösteremez. Bütün bu sorunların üstesinden gelmek ise bulut bilişim teknolojisi ile oldukça kolaydır.

Firmalar tarafından büyük rağbet gören bulut bilişim teknolojisi, barınma kapasitesi sorununu ortadan kaldırırken, birçok açıdan maliyetin düşmesine de yardımcı olur. En düşük kapasiteli cihazların kullanılmasıyla bile, muhafaza edilen verilere ulaşmak ve bu verilerle işlem yapmak oldukça rahattır.

3- Bulut Bilişim Teknolojisi Sayesinde Kurum İçi ve Kurumlar Arası Veri Paylaşımı Kolaylaşır

Son yıllarda birçok büyük şirket, üniversite ve kuruluş tarafından kullanılan bulut bilişim teknolojisi, sadece verilerin muhafaza edilmesini ve erişime uygun hale getirilmesini sağlamaz, aynı zamanda hem kurum içi hem de kurumlar arası veri paylaşımını oldukça kolay hale getirir.

Bu durum kişisel bilgisayarların yükünü azaltır. Ayrıca çok sayıda uygulamanın bilgisayara indirilmeden kullanılmasına olanak sağlar. Bulut sunucusu tarafından sağlanan bu imkanlar sayesinde internet üzerinde barındırılan tüm uygulama, program ve veriler her an kullanıcıların elinin altındadır. İnternete bağlı olduğu sürece istenilen her yerde bilgisayar ya da mobil cihazlar üzerinden buluta erişim sağlanır ve depolanan verilerle işlem yapılabilir. Bilgi için Yeni Başlayanlar İçin Bulut Bilişim başlıklı blog yazımıza göz atabilir ya da daha fazla bilgi için tıklayabilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Bulut Bilişim Teknolojisini Tercih Etmek İçin 3 Neden ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz