Big Data Nerelerde Kullanılır?

Teknotel Big Data Nerelerde Kullanılır?

Günümüz pazarlamasının temel yapı taşlarından birini oluşturan Big Data, büyük veri olarak da adlandırılabilir. Müşteri davranışlarının analiz edilmesini ve daha iyi satış rakamlarına ulaşmayı mümkün kılan veriler, büyük veya küçük pek çok şirketi yakından ilgiler. Bu açıdan yaklaşıldığında Big Data kullanım alanlarının epey geniş olduğu görülebilir.

Özellikle satış ve reklam gibi noktalarda sıklıkla başvurulan veriler, hacmin artmasını ve başarı oranının yükseltilmesini destekler. Bu nedenle günümüzdeki dev markalar dahi büyük veri anlayışından faydalanırlar. Tabi adım atarken verilerin doğru bir şekilde incelenmesi son derece önemlidir. Olası bir hata, yarar sağlanmak istenirken daha kötü sonuçlar oluşturabilir. Nitekim bu da noktada profesyonellik ve işlevsellik ortaya çıkar.

Big Data İçin İnternet Teknolojileri

Reklam faaliyetleri ile sınırlı kalmayan kullanım alanları, lojistik ve performans analizi gibi farklı kanallar üzerinde de ortaya çıkar. Malların aktarım sürecinde herhangi bir aksilik yaşanmaması için büyük veri ağından yararlanmak mümkündür. Benzer şekilde eldeki veriler en iyi şekilde optimize edilerek performans analizinde bulunmak olası hale gelir.

Söz konusu büyük verinin oluşmasına kaynaklık eden noktalar ise dijitalde saklıdır. Arama motorlarında yapılan aramalar ve sosyal medya platformları üzerindeki davranışlar doğrudan verilerin oluşmasını sağlar. Tabi dijitalin yanında akıllı cihazların da Big Data üzerinde önemli bir payı vardır. Örneğin; bir akıllı saat yardımıyla sağlık verileri oluşturulabilir.

Hedef Kitleyi Yakalamak

Reklam ve satış faaliyetlerinde sıkça karşılaşılan Big Data, sadece hedef kitlenin belirlenmesini değil aynı zamanda bu kitleye ulaşmayı da destekler. Bu sayede var olan mal ve hizmetin geniş kapsamlı bir şekilde kitleye erişmesi mümkün olur. Tabi pazarlama faaliyetlerinde kullanılan sloganlar ve zaman takibi, başarıyı etkileyen değişkenler içerisindedir. Big Data, potansiyel taşır. Bu potansiyelin kullanılması, profesyonellik ister. Büyük veri kullanımında bulut bilişimi sürece dahil olur.

Günümüzde sağlık, şehircilik, akıllı cihaz kullanımı, finans, raporlama ve güvenlik gibi alanlarda büyük veri kavramına rastlamak mümkündür. Bu denli bir yaygınlık kullanım alanının bulunması, dijitalleşmenin hızını gözler önüne serer. İnternet teknolojilerinden faydalanmak ve konu ile ilgili daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Big Data Nerelerde Kullanılır? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz