Paslanmaz Bir Platform için PaaS

Teknotel Paslanmaz Bir Platform için PaaS

Bir bilgisayar platformu dahilinde bilgisayarın mimarisini, işletim sistemini, programlama frameworklerini ve kullanıcı arayüzünü kapsar. Örneğin, işletim sistemi olarak Linux, Mac OS, Solaris, Android veya Framework olarak da Java, Adobe AIR örnek olarak verilebilir. Basit bir mantık ile anlatmaya çalışırsak PaaS (Platform as a Service) ya da (Product as a Service) vb. yukarıda bahsettiğimiz platformların servis olarak sunulmasından başka bir şey değil aslında bakarsanız. PaaS bize ne sağlar? PaaS size uygulama dizaynı, uygulama geliştirme, hosting, test sistemleri için ihtiyacınız olan platformu sağlar. Tabii ki bu platformu Cloud işlem vasıtası ile hızlı bir şekilde konfigüre edebilir. Kendi ihtiyacınız doğrultusunda anında işlem yapacak hale getirebilirsiniz. Yani kullanıcıya özel bir kıvamda yapılandırılabilir. 

PaaS Size Ne Sağlar?

PaaS sayesinde arka planda dönen işlerin hiçbiri ile alakanız olmaz ve tam olarak kendi işinize yoğunlaşabilirsiniz. PaaS’ın IaaS’tan farkı ise; PaaS size cloud altyapısı üzerine kurulmuş hazır bir platform sunar. IaaS ise daha temel bir seviye olarak sadece altyapıyı sunar yani altyapı üzerine çalışacak platformu kendiniz oluşturursunuz. 

Hep uygulama geliştiriciler üzerinden gittik… Hosting veya veri depolama ihtiyacı olan kurumlara yönelik de ciddi avantaj sağlar. 

Neden mi?

Teknik anlamda altyapı ile uğraşmazsınız, böylelikle kendi platformunuzu oluşturmak için risk almazsınız. Düşünsenize Altyapı maliyetine vereceğiniz ücret cebinize kalıyor. Bununla da kalmıyor, platform hizmetini kullandığınız kadar ödersiniz. Ekstra maliyet ile samimiyetsiz sürprizlerle karşılaşmazsınız. Kısa bir süre içinde elinizde hazır bir platform olur. Ve diğer web servisleri ile entegre çalışabilirsiniz. 

Cloud Computing PaaS Modeli

PaaS modeli, Cloud Computing (Bulut Bilişim) hizmetlerinin en spesifik olanıdır. Bu hizmet, yönetimi istenilen platformların internet ortamında sunulmasını sağlamaktadır. Yani internetten bir işletim sistemine, programlama dilinin programlanması için gereken veri tabanına ya da bunlar gibi gerekli görünen platformlara ulaşılabilmesini sağlar. Baktığınız zaman PaaS bu teknolojiye ihtiyaç duyan kurumlar için çok önemli kazançlar sunar.

Kullandığınız bilgisayarın modeli ne olursa olsun herhangi bir platformda işinizi görmek istiyorsanız, yani her yerde, istediğiniz bilgisayarda güvenle işlem yapmak istiyorsanız, Cloud Computing PaaS modeli tam size göre.

Güvenliğinizi sağlama alarak, işinizi her bilgisayarda yapabilme yetisine sahip olursunuz ve çalışmalarınıza anlık olarak internetten ulaşmanıza imkan sağlar. PaaS modeli kurumlar için çok önemlidir. PaaS modeline ihtiyaç duyan kurumların iş yapısı ve hizmetleri daha spesifik olduğundan daha çok önem arz eder.  İhtiyaç duyan kurumların önemli sorunlarına çözüm olarak görülen PaaS, kurum çalışanlarına konforlu bir iş süreci sağlar. Kurum içi çalışmaların gizliliği ve veri güvenliğini korumaya alır.

Böylece çalışma hızının ve konforunun artırılması gibi pek çok katma değer çok uygun ücretlendirmeler ile sağlanabiliyor.

Cloud Computing hizmetleri ile:

  • İş gücünde verimlilik,
  • İş akışı hızını artırma,
  • Kurum içi iletişimi artırma,
  • İş akış algoritmasının takibinin kolaylaşması,
  • Problemlerin daha hızlı çözülmesi gibi pek çok artısı bulunmaktadır. 21. yüzyılın kurum yönetiminin en önemli noktası veri yönetimidir. Cloud Computing hizmetlerinin tamamı da veri yönetimini kolay ve erişebilir hale getirir. 

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Paslanmaz Bir Platform için PaaS ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz