Beyaz Şapkalı Hacker Nedir?

İyi niyetli siber güvenlik uzmanları olarak bilinen Beyaz şapkalı hacker, bilişim suçları işleyen kötü niyetli kişilerin gerçekleştirdiği faaliyetlere karşı önlem alır. Siber suçluların gerçekleştirdiği tekniklere aşina olan ve onların yazılımlarını iyi tanıyan bu kişiler, oluşabilecek risklere karşı en iyi güvenlik tedbirlerini alma konusunda başarılı çözümler üretir.

Yurt dışında Certified Ethical Hacker olarak adlandırılan ve CHE olarak ifade edilen iyi niyetli hackerlar, kurum ve kuruluşlarda siber güvenlik adına danışmanlık yaparak hizmet verir. Bu sayede firmalar gönül rahatlığıyla çalışmalarını devam ettirir ve kesintisiz faaliyet göstererek itibarını artırır.

Herkes Beyaz Şapkalı Hacker Olabilir mi?

Beyaz şapkalı hacker olmak isteyen kişilerin bu konuda eğitim alması gerekir. Bu eğitimin ardından 4 saatlik bir sınav süreci vardır. Bu sınavı başarıyla tamamlayan kişiler, CEH V10 sertifikası alarak uzmanlıklarını tesciller. 2011 yılından bu yana gerçekleştirilen bu sınava girmeyi planlayan kişilerin akredite eğitim merkezlerine başvurması ve buradaki eğitimlerini tamamlaması tavsiye edilir. Bu eğitim, 5 günlük offensive yani saldırı ağırlıklı bir güvenlik dersini içerir. Eğitim tamamlandığında bilişim sistemleri konusunda güvenlik yazılımları hakkında pek çok bilgi edinilir. Böylece kötü niyetli hackerlara karşı maksimum seviyede güvenlik önlemi alınmış olur.

Beyaz Şapkalı Hacker Eğitiminde Yer Alan Konular

Akredite eğitim merkezlerinde verilen Beyaz şapkalı hacker eğitiminde pek çok güvenlik konusu yer alır. Bunların başlıcaları şu şekilde sıralanabilir:Teknotel-Blog-2020de-Guvenlik-cozumleri-Neden-degistirilmeli-2 Beyaz Şapkalı Hacker Nedir?

  • Sistem Temelleri,
  • Sistem Hackleme,
  • Şifreleme,
  • Tarama,
  • Bulut Teknolojileri ve Güvenliği,
  • Zararlı Yazılım,
  • Servis Dışı Bırakma,
  • Mobil Cihaz Güvenliği, şeklindedir.

Beyaz Şapkalı Hacker Eğitiminin Önemi

Beyaz şapkalı hacker eğitimi sayesinde kötü niyetli hackerların saldırılarına karşı kusursuz yanıt verilir ve mümkün olan en az zararla tehlikenin giderilmesi sağlanır. Siber saldırı tekniklerini öğrenen ve bunlara karşı mükemmel savunma yöntemleri geliştiren kişilerin uzmanlığını gösteren sertifikanın elde edilmesine imkân tanıyan bu eğitimler, kötü niyetli yazılımlara karşılık nasıl tepki verilmesi gerektiğini öğretir. Bu eğitimleri başarıyla tamamlayan ve sınavdan geçer puan alan kişiler, kurumsal firmalarda bu alanda çalışma imkânına sahip olur. Teknotel, İstanbul’un oldukça önemli ve işlek iş merkezilerinden biri olan Kozyatağı bölgesinde, metro istasyonunun hemen çıkışında yer alır. Böylece, taahhüt ettiği global standartlardaki güvenli ve kaliteli hizmeti kolay erişilebilir konumuyla pekiştirerek yerel bir veri merkezi olmanın tüm avantajlarını en iyi şekilde sağlar.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Beyaz Şapkalı Hacker Nedir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz