Veri Merkezi Tasarımı

Teknotel Veri Merkezi Tasarımı

Çalışma hayatında ve normal hayatta yer alan birçok hosting hizmetinin işleyişinde veri merkezi oldukça hayati bir öneme sahiptir. Bu kapsamda dijital iş akışı ve dijital hizmetlerin geneli bilişim sistemleri üzerinden gerçekleşiyor. Bu iş akışı ve dijital hizmetlerin depolanması ve yedeklenmesi içinse veri merkezine ihtiyaç vardır. Bu nedenle kullanılan hosting sağlayıcısında veri merkezi önem arz ediyor.

Veri Merkezi Tasarımının Önemi Nedir?

Web adreslerinin verilerinin saklanmasında ve depolanmasında önemli bir rol üstlenen veri merkezi sistemlerinin toz almaması, ısı ve nemden korunması, yangın gibi olumsuz olaylara karşı korunması açısından da veri merkezi sistemlerini oldukça ivedi bir şekilde tasarlanması gerekir. Bu anlamda yapılması gereken bu işi hakkıyla yapan firma ya da uzmanlar ile çalışmak gereklidir. Dolayısıyla söz konusu web adresler içim bu denli hayati bir öneme sahip veri merkezlerinin olası olumsuz olaylara karşı profesyonelce tasarlanması gerekiyor. Yapılan bu sürecin genel adı veri merkezi tasarımı olarak adlandırılıyor.

Veri Merkezi Tasarımı Nasıl Olmalıdır?

Bahsedildiği üzere veri merkezi sistemleri, nem ve ısının ortalama düzeylerde olduğu, toz bulunmayan ya da data center sistemlerinin toz alması engelleyecek nitelikte önlemlerin alındığı bir yerde olmalıdır. Bu anlamda veri merkezi dizaynı için bu tip bir ortam yaratılmalıdır. Öte yandan veri merkezinin faal ve sağlık bir çalışma sürdürmesi için mutlaka güç kaynakları yeterince güçlü olmalıdır. Hatta mümkünse yedek güç kaynakları da veri merkezi sistemlerine bağlanmalıdır. Ayrıca veri merkezi odalarının içerisinde mutlaka soğutma sistemleri yer almalıdır. Tüm bu hususlar göz önünde bulundurularak veri merkezi sistemi odaları oluşturulmalı ve tasarlanmalıdır.

Veri Merkezi Kurulumu Nasıl Yapılır?

Veri merkezi kurulumunda dikkat edilmesi gereken kriterler yukarıda bahsedildiği şekliyle olmalıdır. Veri merkezlerini mutlaka sağlıklı ve ivedi bir şekilde kurulumunun sağlanması, uzun ömürlü olması ve arıza çıkarmaması açısından önemlidir. Dolayısıyla bu sistemlerinin sağlıklı bir şekilde kablolamalarının yapılması gereklidir. Aynı zamanda kurulacak sistem odası içerisinde soğutma sistemleri, güç kaynakları ve yedek güç kaynakları kesinlikle bulunmalıdır. Öte yandan kurulumu sağlanacak veri merkezi sisteminin içerisinde yedekleme sisteminde yer alan hard diskten tüm cihazların bağlı olduğu switchlere kadar her aksamın kontrol edilmesi önemlidir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Veri Merkezi Tasarımı ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz