Big Data ve IoT Dünyasında Bulut Bilişimin Önemi

Teknotel Dünya Dönüyor, Nesnelerin İnternet (IOT) Büyüyor

IoT’nin hemen her yerde olduğu dijital bir çağ içindeyiz. Hal böyle olunca, işletmeler için veri merkezinde sunucu barındırma, iş süreçlerinin önemli bir parçası haline geldi. Çoğu işletmenin IoT yapısı, şehirlere hatta dünyanın her tarafına yayılıyor ve böylece sürekli genişleyen ağlarla, şirketlerin kendi bünyesinde barındırdığı  sunucu odalarındaki erişimin çok ötesine geçmeye ihtiyaç duyuyor.

Maliyetin az olduğu, uygulamaların hızla cevap verdiği bir performans elde etmek, IoT odaklı işletmeler için zorunlu. Ancak veriler hızla arttıkça IoT veri işleme gittikçe zorlaşıyor ve sınırların dışına çıkmaya ihtiyaç duyuyor. Hal böyle olunca ortaya çıkan verinin son kullanıcıya olabildiğince kolay ulaşması için Bulut Bilişim önem kazanıyor.  Veri merkezlerinde Sunucu Barındırma ve Bulut Bilişim gibi hizmetler veren kurumlar ise bir yandan Big Data’nın yönetimi, depolanması ve düzenlenmesi için uygun maliyetli araçlar sağlarken diğer yandan da  IoT  bilişimi alanındaki boşluğu doldurmak için en iyi araçları sunuyor.

Bulut Bilişim Önderliğinde IoT ve Big Data

nesnelerin-interneti-teknotel-300x181 Big Data ve IoT Dünyasında Bulut Bilişimin Önemi

Big Data ve IoT Dünyasında Bulut Bilişimin Önemi

Bulut Bilişim, bahsi geçen IoT ve Big Data dünyasının önemli bir parçası çünkü işletmeler anlık erişim, hızlı veri aktarımı ve güvenilir bilgi işleme kaynakları için kaliteli araçlara ihtiyaç duyuyor. Bulutun içine bu kadar büyük miktardaki veriyi aktarmak en iyi strateji gibi durmasa da gecikme ve erişilebilirlik kalitesi söz konusu olduğunda yaşanacak herhangi bir aksaklık daha büyük maliyet kayıplarına neden olacaktır. Zira IoT ve Big Data söz konusu olduğunda, veriler son kullanıcıya mümkün olan en hızlı cevabı vermelidir. Veri merkezi hizmeti veren firmalar,  bulut bilişim ve  sunucu barındırma seçenekleri dahil olmak üzere çok sayıda hizmet sunarak IoT yapısının ihtiyaçlarını etkili bir şekilde karşılayabilir.

İş modellerinin bir parçası olarak IoT ve Big Data’ya sahip olan çoğu kurumda genişleme sonsuz bir döngü şeklinde devam eder. Bu, hem uluslararası hem de bölgesel erişim merkezlerinin birbirine bağlı bir ağ oluşturması anlamına gelir. Hedef, en düşük maliyetli bağlantı ücretleri ile A noktasından B noktasına en kısa yoldan veri sunmaktır.

Iot ve Big Data için Veri Merkezi Seçiminin Önemi

nesnelerin-interneti-teknotel-300x181 Big Data ve IoT Dünyasında Bulut Bilişimin Önemi

Big Data ve IoT Dünyasında Bulut Bilişimin Önemi

Şirketlerin bulut bilişim ve sunucu barındırma gereksinimleri, çok sayıda ihtiyacı karşılamak için geniş bir seçenek listesi sunabilen bir veri merkezini gerektirir. Düşük gecikmeyle hızlı uygulama yanıtı alabilmek için private bulut, public bulut ve tümleşik bir yapı olan hibrit bulut gibi teknolojiler önemli avantajlar sunar. Bulut ve sunucu barındırma hizmeti almak için doğru kurum seçildiğinde, işletmeler kaynaklarını en uç noktaya aktarabilir ve IoT veri aktarımları yoluyla müşterilerine sunabilirler.

Sonuç olarak Bulut Bilişim ve Sunucu Barındırma; fabrikalar, tedarik zincirleri, güç şebekeleri, ürün dağıtımı ve hatta şehirler için muazzam miktarda olan IoT verilerini yönetmek ve analiz etmek için en etkili ve en esnek araç haline geldi. Küreselleşen şehirler artık bir de akıllanmakta. Şehirler,  kamu hizmetlerini, şehir güvenliğini, ulaşımı ve çok daha fazlasını IoT bayrağı altında birleştirecek bir teknolojiyle karşı karşıyalar. Bu anlamda, Tekenotel Telekom’un global işbirliği ile kurulan, Tier 3 standartlarına sahip Telehouse İstanbul Veri Merkezi verdiği hizmetlerle, İstanbul gibi büyük şehirlerin akıllı şehirlere dönüşme süreçlerinde oldukça önemli bir role sahip.  

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Big Data ve IoT Dünyasında Bulut Bilişimin Önemi ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz