Alan Adı Süresi Dolduktan Sonra Ne Yapılmalıdır?

Teknotel Alan Adı Süresi Dolduktan Sonra Ne Yapılmalıdır?

Alan adı (domain), web sitelerinin internet platformundaki adı ve erişim adresidir. Web sitenizi oluştururken bir domain almalısınız. Yapacağınız iş ya da bulunduğunuz sektöre göre seçtiğiniz alan adını, domain sorgulaması yaparak, başkası tarafından kullanılıp kullanılmadığını öğrenebilirsiniz. Satın almak için belirlediğiniz domain adınızı, kendi belirlediğiniz talep süresi kadar tescil ettirebilirsiniz. Tescil edildiği süre boyunca o alan adı artık sizindir. Bu süreyi tescil ettirirken 10 yıla kadar seçim yapabilir ve tescil edilmesini sağlarsınız. Uzantısı “.tr” olan alan adları için tescil süresi en fazla 5 yıl olarak belirlenebiliyor. Tescil işleminden sonra, web hosting sunucusuna tanımlama yaparak web sitenizin yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.

Süre Dolumu

32103953_m-1-300x225 Alan Adı Süresi Dolduktan Sonra Ne Yapılmalıdır?

Alan Adı Süresi Dolduktan Sonra Ne Yapılmalıdır?

Domain sizin adınıza tescil edildikten sonra, kullanım süresi sonuna rahatlıkla kullanabilirsiniz. Domain tescil firmaları, tescil sürenizin dolmasına yakın zamanlarda, cep telefonu SMS’i ya da mail yoluyla sizi bilgilendirecektir. Size bilgilendirme yapıldıktan sonra 1 gün içerisinde alan adınızın tescilini yenilemeniz gerekmektedir. Yenileme yapılmadığında cezalı işlem uygulamaları yapılmaktadır. Yenileme yapmadığınızda, web sitesiniz yayını duracak, web sitenize bağlı mail adresleriniz kesintiye uğrayacaktır.

Domain süresi dolduktan sonraki ilk 40 gün arasında yenileme yapıldığında 3 $ yenileme bedeli ödemeniz gerekecektir. Bitiş tarihinden itibaren 70 gün arasında yapılacak yenilemeler için 110 $ gecikme ceza bedeli ödeyebilirsiniz. Domain adına göre ceza işlem süreleri değişebilmektedir. Domain gecikme cezaları ile ilgili güncel bilgiler webim müşteri paneli platformunda bulunmaktadır. Uzantılarında “.tr” bulunan domainler için gecikme ücretleri uygulanmamaktadır. İnternet sitemiz üzerinden domain hakkında aradığınız bilgileri bulabilirsiniz.

Alan Adının Yenilenmemesi

Web siteniz için tescil ettirdiğiniz alan adınız kullanım süresi sona ermeden yenilenmelidir. Tescil yenilemesi yapılmadığı zaman müşteri hesabınızdan silinecek ve başkaları tarafından satın alınabilir duruma gelecektir. Teknotel Telekomünikasyon müşterilerine domain ve hosting hizmetleri vererek hiçbir sorun ile karşılaşmamalarını sağlıyor.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Alan Adı Süresi Dolduktan Sonra Ne Yapılmalıdır? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz