Domain Hosting Bağlantısı Nasıl Yapılır?

Teknotel domain Hosting Bağlantısı Nasıl Yapılır?

Web sitesi sahibi olmak isteyenler, domain ve hosting terimleri ile karşılaşacaklardır. Domain kurulumu yapılacak olan web sitesinin alan adını, hosting ise web sitesinin barındırılacağı sunucu server bilgisayarı temsil etmektedir. Web sitesi tasarımları yapılırken, domanin ile hosting bağlantı ayarlarının yapılması gerekir. Her iki hizmeti de aynı firmadan alıyorsanız ayar yapmanıza gerek kalmayacak, firma bağlantı ayarlarını kendisi yapacaktır. Farklı firmalardan alınan hizmetlerde, dns sunucu yönlendirmelerinin yapılması gerekmektedir.

Farklı Firmadaki Alan Adının Kullanılması

Domaininizi farklı firmadan aldıysanız, web sitenizin yayınlanabilmesi için hosting sunucusunda dns ayarları değiştirmelisiniz. Kullanıcılar cpanel kontrol yönetim sisteminde, kendi kullanıcı adları ile bağlantı yaparak tüm erişim ayarlarını kendileri yapabilirler. Domain adresinin hosting sunucu üzerinde girilmesi ile web sitesi ziyaretçi yönlendirmesini yapmış olurlar.

Hosting – Domain İlişkisi

Firmalar web sitelerinin kurulumlarını tamamladıktan sonra hosting sunucuları üzerinden yayınlamaya başlarlar. Bunun için günlük ziyaretçi sayılarını tahmin edilen seviyede tutmaya çalışırlar. E-ticaret gibi pazarlamaya yönelik olan kurumsal web sitelerinin günlük ziyaretçi sayısını sürekli artırması gerekir. domain – hosting ilişkisi sağlam yapıldığında, erişim trafiğinde düşme olmayacak ve firma web sitesi üzerinden değer kazanmaya başlayacaktır. Bu ikili arasındaki ilişkinin sağlam olması ve tüm ayarların sorunsuz yapılabilmesi için aynı firma hizmetlerinden faydalanmak önemlidir. Sunucu hizmetlerinde hesapların yönetildiği bölümlerde domain adının, hosting içerisine entegre edilmiş ve yönetilebilir olması sorunsuz erişim açısından önemlidir.

Sunucu Hizmetleri

Hosting sunucularını kullanmak için kiralama yapanların ilk işlemleri dns sunucu değişikliği yapmak olacaktır. Yapılan dns sunucu değişikliklerinde bilgilerin güncellenmesi ve web sitesinin erişilebilir duruma gelmesi ortalama 5 dakika sürmektedir. Web sitelerinde görünün en önemli unsur domain yani alan adıdır. Domain ile hosting bağlantıları sağlanarak, kullanıcılar için e-posta adresi oluşturabilir, veri kayıt ve veri yönlendirmelerini yapabilirsiniz. Sunucu hizmetlerinde, hangi ayarları yapmanız gerektiğini, firmanın sitesinden öğrenebildiğiniz gibi iletişim kurarak canlı destek alabiliyorsunuz.

Teknotel Telekomünikasyon, bilişim teknolojileri alanında hizmet vererek ülkemizde firmaların hosting sunucu ihtiyaçlarını karşılıyor. Verdikleri hizmet türlerini tanıtabilmek, domain, hosting hizmetleri özelliklerini anlatabilmek için Daha önceden oluşturmuş oldukları web sitelerinin, kendi sunucularında barındırılmasını isteyen müşterilerine, domainlerinin, hosting sunucularına yönlendirme yapılmasını istiyorlar. Bunun için müşterilerine sunucularının dns kayıtlarını vererek yönlendirmeleri doğru yapmalarını sağlıyorlar.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Domain Hosting Bağlantısı Nasıl Yapılır? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz