Domain ve Hosting Nedir, Ne Değildir?

Teknotel Domain ve Hosting Nedir, Ne Değildir?

Web dünyasının en çok duyulan ve kullanılan kavramları arasında domain ve hosting yer alır. Bir web sitesi kurmak için gerekli olan bu iki kavram bireylerin domain, hosting nedir sorusunu sormalarına neden olur. Bu iki kavram, bir web sitesi söz konusu olduğu zaman birbirleri ile bağlantılıdır; ancak çalışma prensipleri birbirinden farklıdır. Domain ve hosting kavramlarına ilişkin tanımlamalar çalışma prensiplerinin anlaşılmasına yardımcı olur.

Domain Nedir?

Web sitesi kurmak isteyen bir kişinin web dünyası içerisindeki kimliği olarak tanımlanabilecek olan domain, kurulacak olan web sitesinin bu dünya içerisinde yer almasına olanak tanır. Öncelikle alan adının satın alınması gerekir. Alan adı IP adresi olarak da bilinmekle beraber ziyaretçilerin web sitesine yönlendirilebilmesi adına numaralar yerine kelimelerin kullanılması domain olarak adlandırılır. Alan adının 1 yıldan 10 yıla kadar geçerli süre ile satın alımı yapılabilmektedir. Domain ve hosting nedir sorusu bu anlamda çalışma prensibi olarak domain’in önceliğini ortaya koyar.

Uluslararası Domainler

ABD’nin ICAAN konsorsiyumuna bağlı olan firmalardan domain satın alımı yapılabilmektedir. Uluslararası alanda geçerliliği olan domain uzantıları; .com, .net, .org, .biz, .info, .pro, .name, .edu, .gov şeklinde sıralanmıştır. Bu domain uzantılarının önüne eklenecek olan adreste daha öne bir alım olmamış ise başvuru yapılabilmektedir. Kayıt sırasında her hangi bir belgenin istenmemesinin yanı sıra, uluslararası standartlarda erişime açık web siteleri oluşturulmaktadır.

Hosting Nedir?

Hosting’in tanımı, bilgisayar sisteminden daha güçlü olan ve adına “sunucu” denen makineler üzerinden gerçekleşen bir çeşit ağ olarak  yapmak doğru olur. Domain ve hosting nedir sorusu hosting sisteminin domain sistemini çalıştırması için gerekli olan yapının cevabını vermektedir. Bir web sitesinin ayrılmaz iki parçası olarak bu kavram, site sahiplerinin hayatlarına girmektedir. Hosting hizmeti temelde domain adresinin DNS üzerinden sunucuya yönlendirilmesi ile faaliyet göstermektedir. Hem mail adresleri hem de web siteleri sunucu üzerinden aldığı IP protokolü ile birlikte bilgisayarda bağlantı kurmaktadır. Domain ve hosting ikilisi internet ve web sitesi arasındaki bağlantıyı gerçekleştirir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Domain ve Hosting Nedir, Ne Değildir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz