Cloud Server (Bulut Sunucu) Nasıl Kurulur?

Teknotel Cloud Server (Bulut Sunucu) Nasıl Kurulur?

Cloud server ya da tam Türkçe adıyla bulut sunucu, sanal sunucuya sahip kullanıcıların verilere her noktadan anında ulaşmasını sağlayan bir web barındırma türü olarak tanımlanabilir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte çok daha fazla önem kazanan bulut teknolojisi, aslında kendisini veri hizmetlerinde de göstermektedir.

Son kullanıcıya ulaşan bulut hizmetlerine benzer bir şekilde çalışan bulut sunucu, çevrimiçi bir şekilde verilere ulaşmanızı sağlar. Üstelik bulut sunucu nasıl kurulur sorusunun cevabı oldukça basittir. Fiziksel sunucular sanallaştırma teknolojisi çerçevesinde sanal sunucu halini alır.

Bulut sunucu altyapısı içerisinde ise dinamik bir yapı söz konusudur. Kişi, istediği an istediği noktayı değiştirme özgürlüğüne erişir. Kullanılmakta olan uygulamaların esnek bir biçimde değiştirilebilme özelliği sunmasını sağlayan teknoloji, yönetim özelliklerinin de kolayca kontrol edilmesini sağlar.

Bulut Sunucu Ne Tür Avantajlar Sağlar?

Bulut sunucu nasıl kurulur sorusu kadar söz konusu teknolojinin sağladığı avantajlar da önem taşımaktadır. Birçok açıdan kişiye yarar sağlayan teknoloji, öncelikle maliyet anlamında tasarruf etme imkânı sunar. Bakım, güncelleştirme, yazılım ve internet gibi masraflardan kurtulmanız sağlayan bu teknoloji sayesinde bir çok noktada gerçekleştirmek zorunda olduğunuz harcamalardan kurtulmuş olursunuz.

Ticket sistemi neticesinde her türlü sorunuz adına destek talebinde bulunabileceğiniz gibi 7/24 servis desteğiyle olası problemlerden anında kurtulabilirsiniz. Kişiye haftanın 7 günü 24 saat boyunca hizmet veren servis ekibi, bu çerçevede hızlı bir şekilde sorunları çözer. Bunun yanı sıra yedekli storage ile çalışan sistem, olası veri kayıplarının önüne geçer. Fiziksel yedekli disk kapasitesi neticesinde %100 süreklilik sağlanır.

Teknotel Kalitesi ve Bulut Sunucu Teknolojisi Bir Arada

1984 yılından beri bu alanda hizmet veren Teknotel, hosting, domain ve data center gibi konularda destek sağladığı gibi bulut sunucusu hususunda da profesyonel hizmet desteği oluşturmaktadır. Uzman ekip ışığında çalışma imkânı yaratan servis sağlayıcı, aynı zamanda yenilikçi teknolojik ekipmanlar kullanır.

Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, tam yedekli ve % 99,999 uptime süresi garanti ederek dünya standartlarında, kaliteli ve profesyonel hizmetleriyle sağlık sektöründe faaliyet gösteren her türlü kurum ve kuruluşun ihtiyaçlarına cevap vermektedir. Telehouse Istanbul, global çözüm ortaklarıyla işbirliği yaparak sunduğu hizmetlerle iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken, çözüm ortağı olan Veeam, karşılaşılan sorunlara hızla cevap vererek veri kaybını önler.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Cloud Server (Bulut Sunucu) Nasıl Kurulur? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz