Bilişim Sektörü Büyümeye Devam Ediyor

Teknotel Bilişim Sektörü Büyümeye Devam Ediyor

Bilişim sektörü, her gün büyüyor ve büyüdükçe de sektördeki istihdam ile birlikte ithalat ve ihracat da artıyor.

Her yıl TÜBİSAD tarafından açıklanan Bilişim sektörü verileri, bu yılda da Türk Lirası bazındaki büyümeye rağmen TL’nin değer kaybının etkisi ile beklenilen seviyede olmadı. Yine de beklentilerin yüksek olması, mevcut büyümeye rağmen yetersiz olarak görüldü ve daha fazlası için ekstra çalışmalar yapılacağı açıklandı. Döviz kurlarındaki hareketlilik, yaşanılan seçim atmosferleri, ekonomik zorluklar ve ülkemizin jeopolitik konumundan kaynaklanan sorunlar, büyümenin maksimum seviyelere çıkmasını engelledi.

Tüm Sektörler Dijital Dönüşümün Etkisi Altında

Yazılım ve ihracat tarafındaki büyüme ise ciddi anlamda artış gösterdi ve beklentiler tam anlamıyla karşılandı. Gelecek yıllarda adını çok daha fazla duyacağımız ‘Dijital Dönüşüm’, nesnelerin İnternet gibi konulara değer katma ve mobil ürünlerin etkin olacağı bir alan vadediyor. Bununla birlikte hem yazılım geliştirme hem de hizmet tarafında büyümeye olumlu etki etmesi bekleniyor. Sektörün arzu edilen büyüme rakamlarına çıkması için bütüncül bir siyası yapıya gerek olduğunu söyleyen araştırmacılar, nitelikli iş gücünün de bu dönüşümdeki en önemli nokta olduğunu belirtti.

“Yazılım” İhracatın Büyük Bir Bölümünü Kapsıyor

Sektörün toplam ihracatı ise geçtiğimiz yıllara göre ciddi bir atış gösterdi. En yakın araştırma verilerine bakıldığı zaman; 2016 yılı itibariyle toplam ihracatın %60’ı 1.36 milyar TL ile yazılım sektöründen geldi. Yazılım ihracatı ise her yıl bir önceki yılı geride bırakarak büyümesine devam etti. Yazılımdan elde edilen tüm gelirin ufak bir bölümü ise ihracattan gelmeye devam ediyor. Toplam ihracatın ortalama %35’lik kısmı teknokentlerden yönetiliyor. Son raporlara göre ise en fazla ihracat yapılan ülkeler; Azerbaycan, ABD, KKTC, İngiltere ve BAE olarak kayıtlara geçti. Ülkeye en çok giriş yapan döviz biçimi ise Amerikan Doları oldu. Dolar bazındaki en büyük gelişme ise iletişim teknolojileri alanına yansıdı.,,

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Bilişim Sektörü Büyümeye Devam Ediyor ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz