Neden Teknotel Güvenlik Servislerini Seçmelisiniz?

Dijitalleşmenin hızlanması ve hızla değişen teknolojiler ile birlikte daha önce hiç olmadığı kadar cihaz, data ve kullanıcıya erişebiliyoruz. Bu değişim her ne kadar hayatlarımızı ve iş yapış şeklimizi kolaylaştırıyor olsa da siber saldırılara karşı da yeni tehditler oluşturuyor. Bir başka deyişle süreçlerin karmaşık hale gelmesi, artan uç cihaz çeşitliliği ve veri miktarı ile birlikte sistem, uygulama ve cihaz güvenlikleri de daha önemli hale geldi. Bu da firmaların network altyapı, uygulama ve verilerini siber saldırılara karşı korumak için Firewall’dan başlayan basitten komplekse uzanan bir dizi güvenlik tedbiri almasını mecbur kılıyor.

  • Firewall (Güvenlik Duvarı):

Güvenlik Duvarı olarak da bilinen Firewall, belirlemiş politikalar doğrultusunda bilgisayar, telefon veya tabletleri internette yer alan zararlı yazılımlara kaşı koruyan kalkan olarak tanımlanabilir. Online ortamda veriler, sunucular, router’lar ve bilgisayarlar arasında gezinir. Firewall ise bu verilerin güvenli olup olmadıklarını belirlediğiniz politika çerçevesinde tespit eder ve tehlikeli olanları elimine eder. İstenmeyen içerik içeren maillerden uzaktan erişime kadar pek çok alanda sistemlerinizin korunmasını sağlayan Firewall, temel siber güvenlik önlemlerinden birisidir.

  • IPS (Aktif Savunma Sistemi):siber-guvenlik-teknotel-2 Neden Teknotel Güvenlik Servislerini Seçmelisiniz?

IPS (Aktif Savunma Sistemi), kötü niyetli ağ hareket ve bağlantılarının izlenmesi ve incelenmesi ardından, söz konusu trafiğin kesilerek kullanıcı ağına aktarılmasının engellenmesini sağlar. Teknotel Telekom’un sunduğu IPS hizmeti sayesinde, atak sırasında alacağınız gerçek zamanlı uyarılar ile şirketinizin veri ve network güvenliğini tamamen koruma altına alabilirsiniz.

  • URL Filtering (İçerik Filtreleme):

Kullanıcı tarafından belirlenen politikalar çerçevesinde web sayfalarının bir kısmının ya da tamamının görüntülenip görüntülenmeyeceğinin belirlendiği başka bir güvenlik hizmetidir. Bu sayede çalışanlarınızın performansını düşürecek zararlı yazılımların yayılmasına sebep olacak pek çok site ve program erişimini engelleyebilirsiniz.

  • Analyzer ve Loglama:

Adom hizmeti ile müşteriye paylaşımlı donanımdan sağlanan, 5651 sayılı kanuna uygun olarak hash ve timestamp ile sanal loglama sistemi hizmetidir.

  • Antivirüs ve AntiBot

Antivirüs, internet tarafından gelen trafiğin, virüslere karşı gerekli tarama işlemlerinin yapılarak kullanıcı ağına girişini sağlayan hizmettir. AntiBot ise, ağ içerisindeki cihazların “komuta merkezi” (command & control) ve zararlı ağ parçası olmasını engelleyen hizmettir.siber-guvenlik-teknotel-2 Neden Teknotel Güvenlik Servislerini Seçmelisiniz?

  • SSL VPN

SSL VPN, SSL veya TLS protokolleri aracılığıyla erişimin güvenli olmasını sağlayan özel bir sanal ağ teknolojisidir. Bir başka deyişle, kullanıcıların uzaktan bağlantı vasıtasıyla kurum ağına güvenli ve özel ağ üzerinden erişim sağlama şeklidir. SSL VPN bağlantısı sayesinde çalışanlar veri tabanı, CRM yazılım veya uygulamaları gibi şirket kaynaklarına kurum ağı dışından güvenli bir şekilde bağlanır.

  • DDos Koruma Hizmeti

Bir sanal saldırı çeşidi olan DDoS, belli başlı sunuculara yoğun trafik göndererek sistemlerin tamamen kitlenmesine ve bozulmasına ve dolayısıyla işlerin aksamasına neden olur. DDoS ataklarına karşın geliştirilmiş DDoS Saldırı Önleme Sistemleri ise, internet üzerinden tarafınıza gelen siber saldırıları, networkünüze ulaşmadan etkisiz hale getirir ve iş sürekliliğinizin aksamasına veya veri kaybı yaşamanıza neden olabilecek ciddi problemleri pasif hale getirir.

Alınacak tedbirler, uğranabilecek olan zarardan daha ucuzdur!

Sürdürülebilir Servis Kalitesi ve İleri Güvenlik: VOXILITY DDoS Saldırı Önleme Servisi

Kesintisiz olarak en iyi hizmet deneyimini sunmak için teknik olarak mümkün olan her alanda siber saldırılara karşı kesintisizliğini devam ettirmeyi amaçlayan Teknotel, güvenlik çözümlerine “Voxility DDoS Saldırı Önleme” hizmetini ekleyerek tüm müşterilerinin kullanımına sunuyor. Voxility DDos Saldırı Öneme Servisi, DDos ataklarını Avrupa ve Amerika’da yer alan veri merkezleri üzerinden oluşturmuş olduğu network yapısı ile filtre ederek koruma sağlamaktadır.

Voxility DDoS;

  • 2 Tbps trafiğe kadar DDoS koruması,
  • Saldırıları anlık olarak otomatik algılama ve engelleme,
  • Tüm katmanlar için filtreleme (Layer 7 Dâhil),
  • Gerçek zamanlı istatistikler,
  • Saldırı Raporları ve Loglarını görme/düzenleme olanağı sunar.

Telehouse‘un dünya çapındaki kalitesinin Türkiye’deki ayağı Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi’nde sunulan en önemli hizmetlerinden birisi olan bu güvenlik sistemleri, her türlü ölçekten kurumsal firmanın network altyapısında yaşayabileceği olası zararları minimize etmek üzere sunulmaktadır. Tüm hizmetlerinde olduğu gibi DDoS Güvenlik Servislerinde de global ölçekte kendini kanıtlamış ve kurumların ilk tercihi olan firmalar ile çalışmaya eden Teknotel Telekom, VOXILITY, FORTINET ve VERISIGN DDoS Güvenlik Servisleri ile DDoS ataklarının önüne geçerek iş sürekliliği sağlarken veri kayıplarının da önüne geçiyor.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Neden Teknotel Güvenlik Servislerini Seçmelisiniz? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz