Cloud Sunucu Alımında Nelere Dikkat Edilmeli?

Teknotel Web Server (Web Sunucu) Nedir?

Sanal sunucu hizmeti olan Cloud (Bulut) sunucu kaynak kullanımında yüksek verimlilik sağlar. Maliyetleri düşüren bulut sunucu güvenli veri işleme olanağı sunar. Sanal sunucu alırken performansı belirleyen özellikleri bilmekte yarar vardır.

Erişim kesintisi ya da veri kaybı gibi sorunlar yaşamamak için yüksek performanslı, güvenilir bulut sunucu hizmeti tercih etmek gerekir. Bulut sunucu alırken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;

  • Bulut sunucu sisteminin işlemci mimarisi
  • Hızlı veri okuma yazma özelliği
  • Geniş yönetimsel özellikli sunucu kontrol paneli
  • Sunucunun bağlı olduğu veri merkezinin güvenilirliği
  • Veri merkezinin donanım, network, enerji altyapısı
  • Olağanüstü durumlara karşı koruma özelliği
  • Yeni ve güncellenmiş bulut sunucu olması
  • SSD teknolojisine sahip olması
  • Bulut sunucunun kullanılacağı projesinin nitelikleri

Projeye Göre Bulut Sunucu Seçimi

Bulut sunucunun kullanılacağı proje sunucu özelliklerini de belirler. Bulut sunucuyu kullanacağınız projede fazla trafik olacaksa, daha fazla veri depolama alanına ihtiyaç varsa kurumsal özellikleri olan bulut sunucu tercih etmelisiniz.

Kullanıcı sayısı sürekli artan, dinamik projelerde sunucu gereksinimleri farklı olur. Bulut sunucu seçimi yaparken gereksinimlere göre seçim yapmak önemlidir. Esnek bulut sunucu çözümleri dinamik ve trafiği yüksek projeler için uygundur. Büyümeye ve yeni teknolojilere uyumlu sunucu veri merkezi tercih etmek uzun süreli projeler için gereklidir. Veri merkezi değişikliği zorlu bir süreç olduğundan baştan seçim doğru yapılmalıdır. Bulut sunuculara geçişte fiyatlar konusunda merak ettiğiniz konular için “Bulut Sunucu Fiyatları” başlıklı yazımızdan bilgi alabilirsiniz.

Bulut Sunucu Performansını Etkileyen Faktörler

Bulut sunucu performansı maksimum bellek bant genişliği, ön bellek boyutu, çekirdek sayısı gibi işlemci özelliklerinden etkilenir. SSD disk teknolojisi daha hızlı veri transferi sağladığından bulut sunucu performansını arttırır.

Veri merkezi seçimi de bulut sunucu performansını etkileyen faktörler arasında yer alır. Veri merkezinin güvenli ve ulaşımı kolay bir konumda olması gerekir. Veri merkezinin teknolojik altyapısı da bulut sunucu verimliliğini etkiler. Bulut sunucu alırken en doğru seçimi yapma olanağı tanıyan Teknotel bulut bilişim hizmetlerini değerlendirebilirsiniz. Teknotel bulut sunucu hizmetleriyle ilgili detaylı bilgi almak ve kampanyalı fiyatlardan yararlanmak için tıklayınız.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Cloud Sunucu Alımında Nelere Dikkat Edilmeli? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz