Veeam Backup & Replication

Veeam, sanal ortamlar için felaket kurtarma, backup ve sanallaştırma yönetimi yazılımları geliştiren bir BT şirketidir. Öncelikli amacı virtualization yani sanallaştırma altyapısına sahip olan şirketlerin sanal ortamlarını en yüksek verim ve en az riskle kullanmalarını sağlamak olan Veeam bu doğrultuda Vmware gibi birçok yazılım geliştirmektedir. Bu yazılımlar, sanal bir ortamın ihtiyaç duyabileceği replikasyon, raporlama, monitoring ve yedekleme gibi tümleşik yönetim araçlarıdır. Bunların belki de en popüleri ve kullanılanı “Veeam Backup&Replication” isimli replikasyon ve yedekleme yapan ürünüdür.

Peki, Veeam Backup&Replication’u bu kadar önemli kılan nedir?

Veeam Backup&Replication ile ilgili öncelikle kullanıcıları cezbeden en önemli unsur “agentless” yani “ajansız” teknolojiye sahip olması. Zira sanallaşan ortamlarda aynı anda yüzlerce işletim sistemi veya uygulama aynı fiziksel makine içerisinde yönetilebilmektedir. Ancak bu kadar makine sanal olarak yönetilirken makinelerin yedeklenmesi ve monitoring süreci için çok fazla yazılım ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. Bu durum hem sistem yöneticileri hem de kullanıcılar için oldukça zorlayıcıdır. Öte yandan, hali hazırda firma içi lokal uygulama ve antivirüslerin agentları yüksek oranlarda kaynak tüketirken replikasyon, monitoring ve yedekleme için de agent ve araç yüklenmesi BT sistemlerine ve uygulayıcılara ekstra yük olmaktadır. Şu halde agentless özelliğe sahip olan bu uygulama oldukça önemli bir hale gelmektedir.

Teknotel-Blog-Veeam-Backup-Replication-V10de-Neler-Var-3-269x300 Veeam Backup & Replication

Veeam Backup & Replication: V11’de Neler Var?

Lisanslama modeli Veeam Backup&Replication’un bir diğer öne çıkan özelliğidir. Fiziksel işlemci başına lisanslanan ürün bu özelliği ile yedekleme ve replikasyon için geçerli olacak şekilde lisansa tek bir paket üzerinden sahip oluyorsunuz ve gene tek bir arayüz üzerinden yönetebiliyorsunuz.

Kurtarma Özelliği: Yeni Tasarımı ile Anında VM Recovery®

Instant VMware Recovery; Tasarımı sayesinde arızalı bir sanal makineyi kurtarmak sadece birkaç dakika sürecektir. Bir başka deyişle, saatlerce beklemek yerine sanal makineyi doğrudan yedeklenmiş dosyalar üzerinden çalıştırarak sanallaştırma platformunuza geri yükleyebilirsiniz Bu sayede;

  • Kesinti süresi en aza iner.
  • Kısa kurtarma süreleri (RTO) elde edilir.
  • Kritik konumda bulunan sanal makinelerin kesinti süreleri en aza iner.

Instant File-Level Recovery (Anında Dosya Seviyesinde Kurtarma); Sanal makinede yer alan dosya ve klasörler çalışken kurtarılabilir.

Multi-VM Instant Recovery; Piyasadaki en gelişmiş anında kurtarma motoru olarak kabul edilen bu sistem sayesinde aynı anda birden fazla VM’nin güvenli bir şekilde geri yüklenmesini sağlayabilir; çoklu sunucu uygulamalarında hızlı bir şekilde yeniden çevrimiçi olabilirsiniz.

Veeam Cloud Connect Replication; İş yeri dışında bir felaket kurtarma çözümü oluşturma yükü ve bu sitenin bakım maliyeti olmaksızın replikaları iş yeri dışına taşır; servis sağlayıcı aracılığıyla hızlı ve güvenli bir şekilde bulut tabanlı felaket kurtarma (DRaaS) çözümü elde etmiş olursunuz.

TEKNOTEL Vmware Certified Professional Data Center Virtualization’ partnerliği ile kurumunuza en güvenilir Cloud çözümlerini sunuyor. Bulut Bilişimden en iyi şekilde faydalanmanız için güçlü bir Veri Merkezi altyapısı olmazsa olmaz. Dünya standartlarında, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, global çözüm ortaklarıyla işbirliği yaparak yedekli Bulut Servisleri ile kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlar. Böylece, işiniz için önemli olan verilerinize her zaman ve her yerden kesintisiz bir şekilde erişim sağlayabilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Veeam Backup & Replication ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz