Startup Nedir?

Teknotel Startup Nedir?

Türkçe’de daha çok girişim olarak adlandırılan startup, sıfırdan başlayan bir süreci temsil eder. Bu açıdan bakıldığında startup nedir, sorusunun cevabı çok daha iyi anlaşılır. Sürece sıfır noktasından başlayan kişi, bu noktada ise girişimci olarak adlandırılır. Son yıllarda dünyayı kasıp kavurmaya başlayan startup furyası, epey büyük şirketlerin kurulmasını sağlamıştır.

İnsanoğlunun teknolojide ilerleme kaydetmesinde girişimler etkisi epey fazladır. Yüksek miktardaki bütçeler ile işe girişen şirketlerin dışında kendi alanında adım atmak isteyen kişilere olanaklar yaratan startup anlayışı, insan hayatını kolaylaştıran teknolojilerin doğmasını destekler. Geliştirmeye müsait anlamı da içeren startup, böylelikle potansiyel vadeden bir yapının olduğunu gözler önüne serer.

Startup İçin Yenilikçi Teknolojiler

Gelişen dünyaya ayak uydurmak ve hatta yenilikler içeren girişimlere imza atmak, startup için önem teşkil eder. Burada var olanlar ile yetinmek yerine popüler algıların değişmesine ön ayak olunabilir. Günümüz dijital dönüşüm trendlerinin farklı süreçlerden geçerek oluştuklarına dikkat edilmelidir. Tabi hayal gücünün startup için önem teşkil ettiği de unutulmamalıdır. Öncelikle hayalde başlayan girişim, sonrasında ise atılan adımlar ile gerçeğe dönüşebilir.

Startup, aslına bakılırsa büyük şirketlerin piyasaları domine etmelerini de önler. Beklenmedik bir anda doğan yeni bir girişim, yıkıcı bir etki oluşturabilir ve hatta ilgili sektörün değişmesine dahi yol açabilir. Bu durum için sosyal medya uygulamaları örnek verilebilir. Küçük bir adım olarak başlayan Facebook, şu anda dünyanın en büyük şirketleri arasındadır. Aynı zamanda geleneksel medyanın değişmesine yol açmıştır.

Globale Hizmet Eden Anlayış Söz Konusudur

Startup, daha çok global başarıları hedef alır. Bu açıdan bakıldığında bölgesel girişimleri ayrı bir tarafta tutmak gerekir. Sadece şehir bazlı çalışan bir mobil uygulama, girişim olarak adlandırılsa da tam olarak startup sınıfına girmeyebilir. Oysa startup, şehir ile sınırlı kalmayıp tüm dünyayı ilgilendirir. Global hedef, rekabetin çok daha dirençli ve ateşli olmasına yol açar. Ancak elde edilen başarı da bir o kadar büyük olur. Günümüz bilişim teknolojilerinden faydalanmak ve girişiminiz için temel yapılardan faydalanmak ve daha fazla bilgi için tıklayabilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Startup Nedir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz