5G’nin Katı Hali mi? Sıvı Hali mi? Gaz Hali mi?

Teknotel 5G'nin Katı Hali mi? Sıvı Hali mi? Gaz Hali mi?

1-2-3-4G derken G ailesine yeni bir üye yolda. Wearesocial, Hootsuite ve Business Insider’ın son raporuna göre, dünya genelinde 3,4 milyar mobil internet kullanıcısı olduğu ve her bir kişinin ortalama olarak mobil cihazlarda günde en az 1 saat harcadığı tespit edildi.

Bir sonraki evrimin zamanı geldi, Adım; 5G

5G’nin İngiltere’de altyapı aşamasında olduğunu söylemek mümkün. Dolayısıyla 5G’nin İngiltere ve dünyanın geri kalanı tarafından 2020 yılına kadar yayılması bekleniyor ancak bunun Londra, Brighton, Porsmouth ve Swansea gibi büyük şehirlerde olacağı tahminler arasında.

IoT’nin Gelişmesi 5G ile Hızlanacak

5G’nin resmi olarak piyasa sürüldüğü aynı yıl içinde, yaklaşık 30,7 milyar IoT cihazının kurulu olacağı tahmin ediliyor. Telefonlarınız, televizyonlarınız, bilgisayarlarınız hatta ev aletleriniz bile entegre bir iletişim halinde olacak. Fakat 5G uygulaması bu durumu çok daha üst bir seviyeye taşıyacak. Örneğin, sürücüsüz araçlar evinizden, en sevdiğiniz alışveriş merkezine güvenle gitmek ve boş park yeri bulmak için kitlesel olarak artan bant genişliğini kullanabilecektir. Kulağa hiç de fena gelmiyor değil mi? Aynı zamanda sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR), sizi dijital dünyalara yollamak için geliştirilmiş mobil ağlardan faydalanabilecek.

 Büyük veri akışı ve anlık sonuç beklentileri veri merkezlerini nasıl etkileyecek?

5. nesil mobil ağlarda oluşturulacak ve dağıtılacak verilerin çoğu Bulut’ta yaşayacak ve veri merkezlerini daha da önemli hale getirecek. Herhangi bir sebepten dolayı aksama süreleri iş için hayati bir öneme sahip. Verinin parmak uçlarımızda sürekli ve anlık olması gerektiği beklentisi, 5G’yi katılaştıracak gibi gözüküyor. Kullanıcılar nerede ve ne zaman olurlarsa olsun anında erişim isteyeceklerdir. Artırılmış bant genişliğinin 10 Gb/s’ye kadar çıkmasıyla, AR ve VR gibi uygulamalar 5G ile desteklenebilir. Yani en çok bant genişliği konusunda 5G, veri merkezlerini baştan çıkaracak.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

5G’nin Katı Hali mi? Sıvı Hali mi? Gaz Hali mi? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz