Bulut Veri Depolama Nedir?

Teknotel Bulut Veri Depolama Nedir?

İnternet altyapısının gelişmesi ile birlikte yaygınlık kazanan bulut depolama hizmetleri, kaydedilen verilere internetin bulunduğu her noktadan ulaşma olanağı sunar. Bulut veri depolama nedir sorusu da aslında benzer bir şekilde yanıtlanabilir. Kısacası, kurumunuza ait dosya, video ve e-posta gibi verilerinizi saklama imkanı yaratan teknolojiye bulut veri depolama denir.

Kurumunuz için en avantajlı veri yönetimi desteği oluşturan bulut veri depolama hizmeti, kaynakların verimli olacak şekilde kullanılmasına imkan tanır. Ayrıca servis içerisinde verilerin güvenli bir şekilde saklanmasını, korunmasını ve sınıflandırılmasını sağlayan akıllı teknolojiler bulunur. Böylelikle iş hayatında verilerinizi akıllıca yönetebilme olanağına erişebilir, kayıp olmaksızın depolama olanağından yararlanabilirsiniz.

Güvenilir ve Ekonomik Veri Depolama

IT yatırım maliyetinizi büyük oranda tasarrufa götürebilecek olan bulut veri depolama sistemleri firmanız için en ekonomik seçenekler arasındadır. Veri depolama işlemlerini daha düşük maliyet ile daha güvenilir şekilde yapabilmenizi sağlayan bulut veri depolama seçenekleri ile verilerinize ulaşabilmesini istediğiniz kişilere de yetki verebilirsiniz.

Otomatik senkronizasyon seçenekleri de olan bulut depolama sistemleri sayesinde yeni eklenen ya da revize edilen verilerinizin en güncel halini tüm ilgili kişilerin görebilmesini sağlayabilirsiniz. Böylelikle firma içi yaşanabilecek olan bilgi kirliliği ve karışıklıklar da engellenmiş olur.

Teknotel-Cloud-Server-ile-Projeleriniz-artik-daha-guclu-300x262 Bulut Veri Depolama Nedir?

Bulut tabanlı veri depolama hizmetlerinden yararlandığınız zaman şirketiniz dışındayken işiniz ile ilgili verilerinize ihtiyaç duyabilecek olan kişilere de paylaşım yapabilirsiniz. Satış ve pazarlama uzmanlarına, proje yöneticilerine ve sahada görev alan personellerinize verilerin en güncel versiyonlarını saniyeler içerisinde sunabilirsiniz.

Aynı zamanda işi gereği sürekli seyahat halinde olması gereken kişiler de bulut veri depolama sistemlerinden yararlanabilirler. Dünyanın her yerinden erişilebilir olan verileriniz yüksek güvenlikte sizler için depolanır. Dilediğiniz tüm cihazlardan görüntüleyebileceğiniz verilerinize mobil aygıtlarınız üzerinden de erişebilirsiniz.

Dosya paylaşımı ile birlikte yedekleme imkânı da sunabilen bulut tabanlı veri depolama çözümleri aynı zamanda sosyal ağ entegrasyonlarını da sizlere sunar. Verilerinize bütün cihazlardan erişebilmenizi sağlayan bulut depolama sistemleri esnek hesap yönetimine sahiptir.

Bulut Veri Depolama Avantajları

7/24 servis desteği olanağı yaratan bulut veri depolama hizmeti, ayrıca ticket sistemi yardımıyla anında sorularınızı paylaşabilme imkanı da sunar. Üstelik kurumsal müşteri temsilcisi aracılığıyla yaşamakta olduğunuz herhangi bir sıkının saniyeler içerisinde giderildiğine şahit olabilirsiniz. İleri seviye teknolojiler çerçevesinde oluşturulan hizmet, verilerinizi global standartlarda oluşturulan depolarda saklanmasına imkan tanır.

Dosya yedeklemenin yanı sıra paylaşım yapma desteği de sunan hizmet, sosyal ağ entegrasyonu neticesinde iş yerinizde çok daha etkili bir çalışma ortamı yaratmanızı sağlar. Bulut veri depolama nedir sorusuna aslında geniş çapta yanıt veren tüm bu avantajlar, profesyonel hayatınızdaki veriminizi de arttırmanıza olanak yaratır. Üstelik mobil cihazlar üzerinden erişme ve tüm aygıtlarda eşitleme gibi imkanlar da yine hizmet çerçevesinde sunulur.

Bulut Tabanlı Veri Depolama ve Firma Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Teknotel-Cloud-Server-ile-Projeleriniz-artik-daha-guclu-300x262 Bulut Veri Depolama Nedir?

Bulut veri depolama hizmeti alacağınız zaman ihtiyaçlarınızın ve verilerinizin türlerini göz önünde bulundurmalısınız. Kullanabileceğiniz kadar ve ihtiyaç duyduğunuz kadar depolama alanları seçtiğiniz zaman daha da uygun maliyetli çözümler elde etmiş olursunuz.

Bulut veri depolamanın en önemli ayrıntısı ise firma seçimidir. Güvenilir olmayan ve bilinirliği olmayan firmalardan bulut veri depolama hizmeti aldığınız zaman verilerinizin güvenliğini tehlikeye atabilirsiniz. Bu sebeple, firma seçimini yaparken asla aceleci davranmamalısınız.

Bulut Veri Depolamada Teknotel Çözümleri

Veri hizmetleri ve kurumsal internet desteği hususlarında profesyonel destek sunan Teknotel, edindiği tecrübe neticesinde %100 müşteri memnuniyeti sunmaktadır. Alanında uzman kadrosu neticesinde yaşanan herhangi bir sorunun anında çözüme kavuşturulmasını sağlayan Teknotel, bunun yanı sıra güvenlik önlemlerini de üst seviyede tutmaktadır.

Bulut veri depolama nedir, veri merkezi çözümleri ne işe yarar ve bulut veri depolama nasıl satın alınır gibi tüm sorularınız için iletişime geçmeniz yeterli. Uzman ekip ile sadece sorunları çözmekle kalmayan Teknotel, aynı zamanda müşteri memnuniyeti çerçevesinde aklınızda oluşan sorulara yanıt bulmanızı da kolaylaştırmaktadır.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Bulut Veri Depolama Nedir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz