Bulut Sunucu Kurulumu

Teknotel Veri Merkezi Maliyeti

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte yaygınlaşmaya başlayan bulut sunucu, fiziksel server hizmetinin sanallaştırma teknolojisi kullanılarak oluşturulmuş halidir. Kişinin sunucusuna istediği an ve istediği noktadan ulaşmasını sağlayan hizmet, bir web barındırma türü olarak da tanımlanabilir.

Birçok açıdan avantaj yaratan bulut sunucu ile çok daha etkili sonuçlar almak mümkün hale gelir. Ayrıca bant genişliğinin istenildiği zaman ayarlanması, ihtiyaca göre hareket etmeyi de kolaylaştırır. Tüm bunların yanı sıra bulut sunucu kurulumu oldukça basittir.

Profesyonel seviyede destek almanız durumunda hizmetlerinizi bulut sunucuya hızlı bir şekilde taşıyabilirsiniz. İnternet altyapısına ve elbette sunucuların kalitesine göre değişkenlik gösteren hız, gelişmiş teknolojiler kullanıldığı takdirde yüksek kapasiteye çıkar. Böylelikle üstün performans isteyen şirketlerin dahi tercih ettiği bir servis halini alan bulut sunucu, kişiye sağladığı kolaylıklar neticesinde çok sık tercih edilmektedir.

Bulut Sunucu Kurulumu ve Avantajları

Donanım, yazılım, bakım, güncelleştirme ve internet gibi konularda %80’e varan oranda tasarruf etme imkânı yaratan bulut sunucu, maliyetlerinizi kısmanıza yardımcı olur. Özellikle küçük bir işletmede kârın maksimize edilerek tekrar kullanılması büyük oranda önem arz eder. Nitekim bu durumun etkili bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayan sunucu tasarrufu, ayrıca yenilikçi teknolojileri tercih etmenizi de sağlar.

7/24 hızlı destek imkânı ile birlikte problemlerin anında çözüme kavuşturulduğu hizmette hız ve esneklik söz konusudur. Bulut sunucu kurulumu sonrasında hızlıca aktif hale getirilen hizmetin kapasitesi, ihtiyaca ya da isteğe göre arttırılabilir ya da azaltılabilir. Ayrıca yedekli çalışma prensibinin hâkim olduğu web sunucu türünde fiziksel yedekli disk kapasitesi tercih edilir.

Teknotel-2020de-En-Populer-Olmasi-Beklenen-Server-Tipleri-300x219 Bulut Sunucu Kurulumu

Teknotel ile Bulut Sunucu Kurulumu Oldukça Kolay

Gelişmiş teknolojik altyapı çerçevesinde hizmet sunan Teknotel, 1984 yılından beri kurumsal internet ve veri merkezi gibi konularda çözümler üretmektedir. Yedekli bağlantıların devreye girmesiyle olası problemlerin hızlıca çözüme kavuşturulmasını mümkün hale getiren servis sağlayıcı, böylelikle %100 müşteri memnuniyeti sunuyor.

Metro Ethernet, XDSL, kurumsal internet, kiralık sunucu ve bulut sunucu kurulumu gibi daha birçok hizmeti profesyonel şekilde sunan Teknotel, küçük ya da büyük tüm işletmeler için en ideal olanın kullanılmasına imkân tanımaktadır. Böylelikle ihtiyaç çerçevesinde hareket etmeniz sağlanır.

Bulut Sunucu Yönetimi ve Bulut Sunucu Nasıl Çalışır?

Sunucular pek çok farklı amaç için kullanılabilir sistemlerdir. İnternet sitesini bir sunucu üzerinde barındırmayı deneyebilir ve internet sitesindeki verileri başka ağlarda yer alan kullanıcılar ile sunucular üzerinden paylaştırabilirsiniz. Aynı zamanda online ve çoklu oyunculu olarak nitelendirilen oyunları da sunucularda barındırabilir ve oyuncuların aynı sunucu üzerinden aynı oyuna erişmelerini sağlayarak oyun oynayabilmelerini sağlayabilirsiniz.

Hosting ise belirli sunucu üzerinde verilerin saklanması ve internet sitesinin kurulabilmesi için size ayrılan alandır. Belirli amaçlar için dizayn edilen sunucuların üzerindeki veriler ve bilgilerin barındırılması işin hosting kısmına aittir. Hosting işlemleri de tamamen sunucular üzerinden gerçekleşir.

Bir firmadan bulut sunucu hizmeti aldığınız zaman sunucu yönetimini firmaya bırakmış olursunuz. Ancak paylaşımlı sunucular tek bir firmaya ait olan sunucular değildirler. Bu sebeple, bu sunucularda birden fazla firmaya ya kişiye ait veri yer alır.

Sunucular üzerinde meydana gelebilecek olası sorunlarda firmalar bu sorunlara doğrudan müdahale ederler. Sistemin normal hale getirilmesi için tüm çalışmalar sergilenir ve hata raporları depolanır. İlerleyen zamanlarda bir sorun meydana geldiği zaman raporlar incelenir.

Sunucu Takibinin Yapılması ve Yazılım Güncellemeleri

Teknotel-2020de-En-Populer-Olmasi-Beklenen-Server-Tipleri-300x219 Bulut Sunucu Kurulumu

Genel hatları ile bulut sunucu yönetiminde en sık yapılan işlem ise sunucu takibinin yapılmasıdır. Sunucunun düzenli ve etkili şekilde çalışabilmesi için de sürekli olarak ilgili çalışmaların yapılması gerekir.

Bulut sunucuların üzerinde yer alan yazılımların güncel tutulması yaşanabilecek aksaklıkların ve arızaların önüne geçilebilmesi için son derece önemlidir. Yazılım güncellemeleri aynı zamanda güvenlik için de dikkat edilmesi gereken önemli bir detaydır.

Sunucuda meydana gelebilecek olan sorunlara erken müdahale edilmesi de önemlidir. Bulut sunucular, tıpkı diğer sunucularda olduğu gibi otomatik olarak çalışabilen sistemlerdir. Fakat bazı özel zamanlarda insan müdahalesi yapılması gerekebilir.

Bu acil müdahaleler, sunucuların daha sağlıklı ve güvenilir şekilde çalışabilmesini sağlar. Periyodik olarak yapılabilecek bulut sunucu bakımları da bulut sunucuların yönetimi kısmında en fazla dikkat edilmesi gereken detaydır.

Veri merkezleri bütün müşterilerine kesintisiz hizmet verebilmek için bu detaylara dikkat etmelidir. Paylaşımlı sunucular üzerinde yapılabilecek olan değişikliklerin ise bütün sistemi etkileyebileceği asla unutulmamalıdır. Bu sebeple, bulut sunucu yönetimi yapılırken profesyonel şekilde hareket edilmesi önemlidir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Bulut Sunucu Kurulumu ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz